Acasă Administratie Primarul Banacu aşteaptă peste 1000 de participanţi la „Brâul de aur”

Primarul Banacu aşteaptă peste 1000 de participanţi la „Brâul de aur”

129
0

* manifestarea tradiţională de la Bărbăteşti se va desfăşura miercuri, 8 septembrie

Miercuri, 8 septembrie, atunci când creştinii vor sărbători Naşterea Maicii Domnului, comuna Bărbăteşti se îmbracă în straie de sărbătoare, cu ocazia celei de-a 39-a ediţii a „Brâului de aur”. Evenimentul cultural coincide cu sărbătoarea Hramului Bisericii din Zăvoaie, care a fost sfinţită în urmă cu 40 de ani, atunci când s-a pus şi bazele unui festival de folclor autentic la Bărbăteşti. La ediţia din acest an a manifestărilor de la Bărbăteşti, participanţii vor fi încântaţi de muzica unor ansambluri folclorice reprezentând peste 10 localităţi din Vâlcea.
„Deschiderea evenimentului va avea loc începând cu ora 10.00, în centrul comunei, atunci când fiecare dintre formaţiile participante va prezenta un spectacol scurt, de câte 5 minute. După aceea, un alai compus din 25 de căruţe aranjate cât mai frumos cu putinţă vor pleca spre Zăvoaie, acolo unde se va sărbători hramul bisericii. Spectacolul muzical va demara în jurul orei 15.00, pe scena amenajată în aer liber, în parcul din Bărbăteşti”, ne-a spus primarul Constantin Banacu.
Chiar dacă e la concurenţă cu Festivalul Internaţional al rromilor de la Costeşti, alesul local din Bărbăteşti ne-a mai informat că în fiecare an, la „Brâul de Aur” au participat peste 1000 de oameni, aşa cum speră că se va întâmpla şi în acest an.

Nicolae CIUCESCU