Primarii PSD din Vâlcea sar în apărarea lui Curelaru, de la Bălceşti

Curelaru Balcesti– Şi preşedintele Costi Rădulescu a avut o reacţie corectă, declarând că respectă autonomia organizaţiilor locale, dar nu va tolera „nicio încălcare a statutului PSD şi a democraţiei”. „Am primit scrisoarea domnului Curelaru şi am demarat procedurile statutare”, a declarat liderul social-democrat. El a menţionat că ultimul cuvânt în privinţa candidaturilor îl va avea conducerea organizaţiei judeţene  

În ultimele săptămâni, mai mulţi primari PSD din Vâlcea au fost „executaţi” de către liderii locali şi anumite grupuri de interese din cauză că le-au încurcat afacerile sau nu le-au facilitat accesul la banii publici. Printre primarii taxaţi pentru că nu au făcut jocuri necurate s-a numărat şi Ion Curelaru, de la Bălceşti, un om care, permanent, a făcut imagine bună PSD-ului şi oraşului său, un edil apreciat de comunitate, muncitor, corect şi cu rezultate.

În condiţiile în care Curelaru va fi împins să candideze din partea altei formaţiuni (este „curtat” deja de UNPR, ALDE, PSRO etc.), social-democraţii vor pierde alegerile la Bălceşti şi ştiu şi ei acest lucru.
Ceilalţi primari PSD din judeţ au aflat de cele întâmplate la Bălceşti şi, în interiorul partidului, au cerut să i se facă dreptate lui Curelaru, cu atât mai mult cu cât şedinţa în care a fost desemnat candidat liberalul Aurel Radu nu a fost statutară. Potrivit informaţiilor noastre, primarul Ion Curelaru şi vicele Ion Beiu (n. red. – acesta s-a dus neinvitat) nici măcar nu au fost convocaţi la acea şedinţă, deşi fac parte din structura de conducere a PSD Bălceşti. Marin i-a invitat, în schimb, pe liberalii care, cu o săptămână înainte, îi pregăteau trecerea la ALDE (n. red. – acest plan a picat după demisia lui Niţu). Iar asta nu e tot. Noul candidat nu a fost votat, ci „Giovanni” le-a comunicat pur şi simplu celor din sală că el îl susţine pe „Relu”. Până la desemnarea candidatului este însă cale lungă. Propunerea lui „Giovanni”, chiar dacă este nestatutară şi abuzivă, trebuia aprobată de conducerea PSD Vâlcea, din care fac parte şi primarii revoltaţi de nedreptatea făcută lui Curelaru. În opinia lor, dacă democraţia nu mai există în organizaţie, atunci oricare dintre ei poate păţi la fel. De aceea, aşteaptă deputatul Constantin Rădulescu, preşedintele organizaţiei, să îndrepte lucrurile. În ultimele zile, situaţia din PSD Bălceşti a fost complicată de decizia lui Niţu de a se apropia de PER-ul lui Gutău. Se aude că fostul senator i-ar împinge pe oamenii pe care i-a târât după el în PNL, apoi în ALDE şi în PSD, să plece acum la ecologişti. Printre aceştia, se numără şi Aurel Radu, deci PSD ar urma să rămână la Bălceşti fără candidatul propus de „Giovanni”. Gutău i-ar fi promis lui Niţu, în schimbul membrilor aduşi, un loc călduţ pe lista PER pentru Parlament.
Dar, revenind, nu este prima oară când Marin Victor încearcă să-l faulteze pe Curelaru. Potrivit jurnalistei Claudia Stanciu, în 2012, „Giovanni” a făcut campanie tot pentru Aurel Radu, pe atunci candidat PP-DD. Există informaţii potrivit cărora acelaşi „Giovanni” ar fi tras sfori pentru a-l pune pe Gabi Popescu director la Căminul de bătrâni, iar pe Marian Geică director economic. Ulterior, cei doi au încheiat contracte pe bani publici cu firma lui Marin Victor, consilier judeţean PSD şi şeful lor pe linie politică. În alte părţi din ţară, pe speţe similare, s-a lăsat cu dosare urâte. Poate că urmează şi la Bălceşti, cine ştie!?
Sau poate că, după cele întâmplate săptămâna aceasta, Constantin Rădulescu va pune piciorul în prag şi va face pace între „Giovanni” şi Curelaru. Spunem acest lucru după ce am aflat că primarul din Bălceşti i-a transmis liderului PSD Vâlcea o scrisoare deschisă foarte bine argumentată şi convingătoare, iar liderul judeţean al PSD ar fi decis să-l ia în seamă pe Curelaru şi să nu rişte la Bălceşti, unde, profitând de problemele de comunicare dintre social-democraţi, candidatul PNL, Constantin Aleca, ar fi început să câştige teren, ajungând în sondaje la aproape 30 %. Dacă Rădulescu va avea capacitatea de a-i reaşeza la aceeaşi masă pe toţi pesediştii, nu numai că Ion Curelaru şi PSD vor recâştiga alegerile locale, dar vor exista din nou toate premisele ca social-democraţii să-şi restabilească supremaţia în zonă. Nu în ultimul rând, Costi Rădulescu va demonstra că este un lider care îşi preţuieşte primarii, iar aceştia, la rândul lor, îl vor ajuta să-şi atingă toate obiectivele. (va urma)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button