Primarii PSD din Vâlcea sar în apărarea lui Curelaru, de la Bălceşti. Giovanni face rău partidului şi e băgat în afaceri cu căminul de bătrâni, unde directorii sunt puşi de el

– „Giovanni” face rău partidului şi se pare că este băgat în afaceri cu căminul de bătrâni, unde directori sunt subalternii săi pe linie politică

În ultimele săptămâni, mai mulţi primari PSD din Vâlcea au fost „executaţi” de către liderii locali şi anumite grupuri de interese din cauză că le-au încurcat afacerile sau nu le-au facilitat accesul la banii publici. Printre primarii taxaţi pentru că nu au făcut jocuri necurate s-a numărat şi Ion Curelaru, de la Bălceşti, un om care, permanent, a făcut imagine bună PSD-ului şi oraşului său, un edil apreciat de comunitate, muncitor şi căruia DNA-ul nu i-a bătut niciodată la uşă. În condiţiile în care Curelaru va candida din partea altei formaţiuni (este „curtat” deja de UNPR, ALDE, PSRO etc.), social-democraţii vor pierde alegerile la Bălceşti şi ştiu şi ei acest lucru.

Ceilalţi primari PSD din judeţ au aflat de cele întâmplate la Bălceşti şi, în interiorul partidului, au cerut să i se facă dreptate lui Curelaru, cu atât mai mult cu cât şedinţa în care a fost desemnat candidat liberalul Aurel Radu (n. red. – de câteva zile, Dan Niţu trage de acesta din urmă să părăsească PSD şi să candideze din partea PER, care i-ar fi promis fostului senator un loc eligibil pe lista pentru Parlament) nu a fost statutară. Potrivit informaţiilor noastre, primarul Ion Curelaru şi vicele Ion Beiu (n. red. – s-a dus neinvitat) nici măcar nu au fost convocaţi la acea şedinţă, deşi fac parte din structura de conducere a PSD Bălceşti. Marin i-a invitat, în schimb, pe liberalii care, cu o săptămână înainte, îi pregăteau trecerea la ALDE (n. red. – acest plan a picat după demisia lui Niţu). Iar asta nu e tot. Noul candidat nu a fost votat, ci „Giovanni” le-a comunicat pur şi simplu celor din sală că el îl susţine pe „Relu”. Până la desemnarea candidatului este însă cale lungă. Propunerea, chiar şi ilegală, a lui „Giovanni” trebuia aprobată de conducerea PSD Vâlcea, din care fac parte şi primarii revoltaţi de nedreptatea făcută lui Curelaru. În opinia lor, dacă democraţia nu mai există în organizaţie, atunci oricare dintre ei poate păţi la fel. De aceea, aşteaptă ca Ion Curelaru să depună o contestaţie la PSD Vâlcea, iar deputatul Constantin Rădulescu, preşedintele organizaţiei, să îndrepte lucrurile, fie singur, fie în urma unei consultări cu ei.

Nu este pentru prima oară când Marin Victor încearcă să-l faulteze pe Curelaru. Potrivit jurnalistei Claudia Stanciu, în 2012, afaceristul „Giovanni” a făcut campanie tot pentru Aurel Radu, pe atunci candidat PP-DD. Există informaţii potrivit cărora acelaşi „Giovanni” ar fi tras sfori pentru a-l pune pe Gabi Popescu director la Căminul de bătrâni, iar pe Marian Geică director economic. Ulterior, cei doi au încheiat contracte pe bani publici cu firma lui Marin Victor, consilier judeţean PSD şi şeful lor pe linie politică. În alte părţi din ţară, pe speţe similare, s-a lăsat cu dosare urâte. Poate că urmează şi la Bălceşti, cine ştie!?

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button