Acasă Politica Primarii PSD, dezamăgiţi de nepăsarea parlamentarilor social-democraţi din Vâlcea

Primarii PSD, dezamăgiţi de nepăsarea parlamentarilor social-democraţi din Vâlcea

269
0

Sunt primari PSD din Vâlcea care ne-au mărturisit că, în săptămânile în care s-a discutat despre bugetul pe 2021, au încercat să ia legătura cu parlamentarii social-democraţi ai judeţului, ca să-i pună în temă cu problemele din teritoriu. Nici măcar nu le-au răspuns la telefon – ne-au dezvăluit, extrem de dezamăgiţi, mulţi dintre ei.

Gheorghe Drăghici, de la Roeşti, este unul dintre cei mai gospodari primari din regiune şi are o vastă experienţă în administraţie. În campaniile electorale din ultimele decenii, a adus voturi importante pentru candidaţii PSD pentru Parlament. Cei care sunt acum deputaţi şi senatori au uitat însă acest lucru… şi au trecut doar 3 luni de la alegeri.

„Unul dintre ei mi-a spus să ne auzim la sfârşit de săptămână, altul mi-a zis să-i trimit ce am pe whatsapp. I-am trimis… Apoi, n-a mai răspuns niciunul. Am sunat-o şi pe doamna senator Claudia Banu, de la PNL. M-a contactat imediat cum a văzut apelul. M-a ascultat, cu răbdare, şi mi-a creat impresia unui om bine intenţionat, care va şi acţiona pentru a ajuta Vâlcea”, ne-a mărturisit primarul de la Roeşti, pe de-o parte dezamăgit de nepăsarea colegilor săi de partid, dar impresionat, pe de altă parte, că Vâlcea are totuşi şi oameni serioşi în Parlament.

„M-aţi întrebat ce probleme deosebite există la Roeşti şi pe care doream să le prezint. Păi, în primul rând, avem proiectul privind modernizarea drumurilor (11,8 km.) – acea „centură ocolitoare” despre care am mai vorbit. Avem proiectul privind introducerea gazelor, continuarea reabilitării DC 112, apa, canalizarea ş.a.m.d.. Problema este că programele de finanţare bat pasul pe loc, la fel şi proiectele noastre şi cineva trebuie acolo, la Bucureşti, să-i mai trezească pe cei care conduc, prezentând situaţiile reale, concrete, din ţară. Imaginaţi-vă că suntem în anul de graţie 2021 şi noi continuăm să ne zbatem pentru drumuri, apă, canalizare, deci nu pentru lux, ci pentru lucruri normale”, a declarat primarul din Roeşti.

Din punctul său de vedere, parlamentarii judeţului pot ajuta foarte mult comunităţile din teritoriu, atât prin legile pe care ar trebui să le promoveze, cât şi interesându-se de proiectele Vâlcii, deoarece sunt situaţii în care, la o documentaţiile depuse de primari, poate lipsi „o virgulă”, dar nimeni să nu comunice acest lucru în teritoriu şi, dintr-un motiv banal, o investiţie importantă, urgentă, care influenţează viaţa a mii de oameni, să stea cu anii în aşteptare.