Acasă Administratie Primăria Suteşti vrea să facă parc fotovoltaic pentru a-şi grăbi ieşirea din...

Primăria Suteşti vrea să facă parc fotovoltaic pentru a-şi grăbi ieşirea din criză. Firma de proiectare primeşte bani doar dacă investiţia se aprobă

364
0
După ce lăutarii angajaţi şi neplătiţi de fostul primar Ion Stănescu au pus sechestru pe microbuzele şcolare, iar povestea a ajuns în toată presa din România, o ţară întreagă a aflat de datoriile de peste un milion de euro lăsate în urmă de pesediştii care au condus comuna vâlceană Suteşti, dar şi de misiunea extrem de dificilă pe care o are noul Executiv local.

De când a fost instalat în funcţie, noul primar Alin Dumbravă a fost bombardat nonstop de probleme, de somaţii, notificări, procese, executări silite şi nu numai, dar a realizat foarte clar că menirea sa nu este doar aceea de a scăpa comuna de datorii, plătind găurile negre lăsate de Stăneşti, ci şi să realizeze investiţii noi, aşteptate de oamenii din localitate. Deşi părea să aibă o misiune imposibilă, încă din primul an de mandat, Alin Dumbravă a reuşit să demareze câteva proiecte de infrastructură şi a deschis „pârtia” pentru mai multe lucrări majore, prin CNI, PNI „Anghel Saligny” şi PNRR. Unul dintre obiectivele pe care le-a pregătit şi despre care n-am vorbit până acum se referă la amenajarea unui parc fotovoltaic pe o suprafaţă de cel puţin un hectar, cel mai probabil în satul Verdea. Administraţia publică locală speră ca, astfel, să reducă semnificativ cheltuielile cu utilităţile, atât în ceea ce priveşte iluminatul public în comună, cât şi funcţionarea instituţiilor (şcoli, primărie ş.a.m.d.). Pentru a promova acest proiect, Alin Dumbravă a căutat o companie bine cotată în domeniu, iar în final a ajuns la Crisbo Company, de la Iaşi. Foarte inspirat, noul primar de la Suteşti a pus condiţia ca prestatorul serviciilor contractate să primească 10.000 de lei la predarea documentelor (proiectare etc.) şi restul sumei – încă vreo 13.000 de euro, la aprobarea finanţării pentru investiţie. Convinsă că îşi face treaba foarte bine, societatea de la Iaşi a fost de acord cu toate condiţiile puse de către autoritatea contractantă. (va urma)