Acasă Administratie Primăria Slătioara, partener în proiectul grupului de cercetare ”Nişte orăşeni”, de susţinere...

Primăria Slătioara, partener în proiectul grupului de cercetare ”Nişte orăşeni”, de susţinere a migraţiei din mediul urban, în cel rural

647
0

Primarul Sorin Romcescu şi Primăria Slătioara şi-au arătat disponibilitatea de a susţine un proiect iniţiat de un grup de cercetare care încurajează migraţia din mediul urban, în cel rural. ”Nişte orăşeni” oferă un ghid pentru cei care aleg să părăsească oraşul pentru a trăi la sat.

”Am pornit această iniţiativă din dorinţa de a oferi celor ce doresc să părăsească oraşul în favoarea satului un cadru amplu, documentat, o privire de ansamblu asupra traiului în mediul rural, în armonie cu natura şi localnicii, precum şi în parteneriat cu primăriile şi grupurile de acţiune locală. «Nişte Orăşeni» este un proiect pe care dorim să-l fundamentăm şi apoi să-l oferim «la cheie» localităţilor din România care îşi doresc să atragă noi locuitori în comunitate. De asemenea, ne asumăm misiunea de a pune la dispoziţia celor ce doresc să părăsească oraşul un ghid de relocare care să urmărească aspectele esenţiale ale calităţii vieţii, de la structura populaţiei la metode de valorificare ale resurselor locale. Pentru a duce la bun sfârşit ideea ce ne-a înflorit în minte, am constituit un think-tank, format din specialişti din diverse zone conexe, buni cunoscători ai comunei Slătioara, din judeţul Vâlcea, localitate-fanion a proiectului nostru. Astfel, adunaţi în vatra satului, am cercetat, am intervievat, am dezbătut şi am gândit fişele de lucru ce vor fi unite în Ghidul de Relocare de la Oraş la Sat”, au precizat membrii grupului de cercetare ”Nişte Orăşeni”, pe site-ul pe care l-au lansat, încercând să explice misiunea lor. Din grupul de cercetare fac parte: Ana Irina Lupu, Marius Chivu, Claudia Petrescu, Octavian Viorel, Florin Stoican şi Cornelia Florea.