Acasă Administratie Primăria Câineni va prelua drumurile forestiere pentru a le moderniza

Primăria Câineni va prelua drumurile forestiere pentru a le moderniza

82
0

Comuna Câineni se numără printre localităţile vâlcene care dispun de un potenţial silvic deosebit. Încă de la instalarea în funcţie, primarul Ion Nicolae şi-a propus să amenajeze drumurile forestiere care se află pe raza localităţii, prin accesarea unor proiecte europene care beneficiază de fonduri nerambursabile. Din păcate, planurile alesului local din Câineni au fost date peste cap: drumurile respective nu pot fi modernizate din cauza faptului că încă nu aparţin domeniului public al primăriei, ci Direcţiei Silvice.
„Până în aprilie 2008, trecerea drumurilor forestiere de la Direcţia Silvică în domeniul public al primăriei se putea rezolva doar printr-un simplu proces verbal de predare-primire. Acum, procedura e mult mai complicată, dar chiar şi în aceste condiţii am depus eforturi pentru a le prelua. În acest sens, am avut discuţii cu autorităţile judeţului, care ne-au solicitat să strângem documentele necesare, incluzând bineînţeles toate datele despre drumurile respective. CJ ne-a promis că va depune un proiect la Guvern, dar până acum, deşi a trecut mai mult de un an din momentul respectiv, încă nu am primit o decizie favorabilă”, ne-a spus Ion Nicolae.
Tot legat de infrastructură, primarul democrat-liberal şi-a propus ca, prin fonduri pe Măsura 1.2.5, să modernizeze drumurile care duc către tarlalele şi suprafeţe agricole, precum şi câteva căi de acces nou-înfiinţate. (N.C.)