Acasă Atletism Prețul succesului! Așa arată spatele singurului sportiv vâlcean calificat la Jocurile Olimpice...

Prețul succesului! Așa arată spatele singurului sportiv vâlcean calificat la Jocurile Olimpice din Japonia!

629
0

Cel mai bun atlet din țară în proba de aruncare a discului a câștigat prima medalie de aur din acest an, deși a concurat cu o ruptură fibrilară la brațul drept. Sportivul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alin Firfirică (n.r. – atlet format la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea, de către profesoara Angela Popescu, antrenat, în prezent, la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București de către Daniela Costian), are spatele plin de zecile de urme lăsate de ventuzele pe care le-a folosit în procesul de vindecare.

După șase luni de pregătire spartană la Onești și la Arad, Alin Firfirică a participat la primul concurs din acest an, unde și-a apărat titlul de campion național la disc cu o aruncare de 61 de metri.

„E un rezultat decent, ținând cont de ventuzele pe care le am pe spate și cum arată spatele meu. În mare, concursul acesta a fost pentru a-mi menține titlul de campion național”, a spus ”Firfi”.

În urmă cu trei săptămâni, atletul a suferit o accidentare la brațul drept, dar aceasta nu l-a împiedicat să ocupe primul loc la Campionatul Național.

“Am făcut o ruptură fibrilară sub biceps, pe mușchiul brahial și acest lucru m-a dat în spate, am stat două săptămâni și jumătate fără să arunc” –  Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.

Zeci de ventuze pe spate și 10 ședințe cu laser pentru a reuși să concureze

 

Pentru a-și reveni într-un timp atât de scurt, Alin a fost supus unui tratament dur cu ventuze, iar dovada este spatele său.

„Nu mai am un loc liber pe spate, am avut zeci de ventuze puse. Acum sunt mai bine, pot spune că sunt 70 % refăcut. Am urmat și 10 ședințe cu laser. Mai am nevoie de două injecții pentru a fi apt 100%. Urmează o pregătire foarte grea, iar pentru a prinde un loc pe podiumul olimpic așa cum mi-am propus, am nevoie de un corp sănătos și să ajung să arunc din nou peste 67 de metri” – a povestit Alin Firfirică. În ultima perioadă, uriașul de la disc a mai pus pe el 5 kilograme, dar spune că acesta a fost scopul: „Am reușit să ajung la 120 de kilograme și vreau să mă mențin aici. Am pus pe abdomen puțin țesut adipos pe care trebuie să îl transform și să mă mențin la 120 de kilograme”.

Sursă: Sports Net