Acasă Diverse În premieră, la Vâlcea va juca o handbalistă din Japonia

În premieră, la Vâlcea va juca o handbalistă din Japonia

1061
0

SCM Rm. Vâlcea a disputat primul meci oficial din acest an pe 5 ianuarie. Adversară i-a fost Minaur Baia Mare, vicecampioana en-titre. ”Municipalele” au dat mari emoții suporterilor. Au câștigat confruntarea la diferență de doar un gol, cu scorul de 33-32. Jucătoarea care a pus cele mai mari probleme formației de la poalele Capelei a fost nipona Asuka Fujita. Extrema dreaptă a grupării din Baia Mare a înscris opt goluri pentru Minaur, fiind golghetera echipei sale. Handbalista din Japonia a câștigat o medalie de argint în România. Anul viitor va încerca mai mult alături de SCM Rm. Vâlcea. Potrivit Eurosport, Fujita ar fi semnat deja cu Vâlcea, formație care se va despărți, în schimb, de o altă stranieră, care joacă pe același post, de extremă dreapta, sârboaica Zeljka Nikolic. Fujita va împlini în februarie 26 de ani. Este componentă a Naționalei Japoniei. A ajuns în Europa în 2018, de la Sony Semiconductor Manufacturing, la Borussia Dortmund, alături de care a câștigat campionatul Germaniei.

În altă ordine de idei, se pare că SCM se va despărți, după doar un sezon, și de Elena Dache, care ar urma să ajungă la Măgura Cisnădie.

E clar că se fac demersuri pentru consolidarea lotului la Vâlcea, însă, deocamdată, spre deosebire de alte formații, conducătorii clubului din Zăvoi nu au anunțat oficial niciun transfer.

FOTO: CS Minaur Baia Mare