Acasă Liga V Premieră în familia Băiașu! Tatăl și fiul, în același timp, pe teren....

Premieră în familia Băiașu! Tatăl și fiul, în același timp, pe teren. Ambii au marcat pentru Mihăești. A fost și un gol direct din corner!

1126
0

*) o accidentare ”urâtă” a umbrit meciul, pe final

Trei echipe au maxim de puncte în eșalonul de elită județean, după patru etape. Pe primul loc, la golaveraj, se află Oltul Ionești. Este urmată de Oltul Drăgoești. Pe locul 3 se situează AS Mihăești. În ultima rundă, formația din comuna administrată de primarul Constantin Bărzăgeanu a dispus cu scorul de 4-1 de Viitorul Voicești. Jocul nu a fost pentru gazde atât de ușor precum o arată scorul. Oaspeții au pus probleme, în special în prima repriză. Au surprins în câteva rânduri, pe flancuri, apărarea adversă, însă ”extremele” au fost neinspirate la finalizare sau ultima pasă, irosind ocazii bune. În minutul 24, ajutată și de vântul care a bătut puternic pe tot parcursul jocului, formația coordonată de Cătălin Flămânzeanu și Mircea Amărăzeanu a deschis scorul. A fost un gol de excepție. Alex Drăghici a trimis balonul peste portar, la vinclu, direct din corner. 10 minute mai târziu, la aceeași poartă, tot din corner, s-a făcut 2-0. Drăghici a executat lovitura de la colț, portarul oaspeților a reușit să respingă, dar doar până la căpitanul celor de la Mihăești, Petre Băiașu, care a dublat diferența. A fost un meci special pentru fundașul gazdelor. Pentru prima dată Petre (50 de ani) a fost pe teren alături de fiul său, Darius Băiașu (20 de ani). Darius a intrat în minutul 60 și până la final a reușit, la fel ca tatăl său, să-și treacă numele pe lista marcatorilor. A înscris ultimul gol, cel de 4-1, în minutul 90+8.

În partea secundă, în afara reușitei lui Darius, a mai fost contabilizat un gol în tabăra oaspeților și unul în cea a gazdelor. Pentru Voicești a înscris, în minutul 77, căpitanul Ionuț Filcu, dintr-o lovitură liberă de la marginea suprafeței de pedeapsă, peste zid, sub transversală. La 2-1, Viitorul a început să pună presiune, în speranța că va veni și golul 2. A venit, în schimb, golul 3 al celor din Mihăești, în minutul 83. Cu spatele la poartă, Florin Ștefan a preluat, a pendulat, și a trimis balonul sub bară, de la marginea careului. Iar golul 4 al gazdelor a venit, cum spuneam, din piciorul lui Darius Preda, după o fază ”muncită” de Pestrea.

Finalul jocului a fost umbrit de o accidentare. Ionuț Călin scăpase la centrul terenului într-o situație bună, iar Ionuț Pătrașcu a încercat să-l oprească prin fault. S-a oprit cu talpa pe tendonul tânărului său adversar (20 de ani). Pătrașcu a fost eliminat pentru fault grosolan. Din fericire, Călin a scăpat ușor, cu o sperietură și o contuzie puternică.

În altă ordine de idei, la Mihăești mai este un caz de tată și fiu, în aceeași echipă. Liviu și Marian Tătuț sunt legitimați și pot intra pe teren, dar seniorul a decis, de o vreme, să rămână pe margine, ca delegat.