Acasă Fotbal Portarul vâlcean Robert Popa, la Naționala Under 18!

Portarul vâlcean Robert Popa, la Naționala Under 18!

450
0

Naționala Under 18 a României se va reuni, săptămâna viitoare, la Buftea, în vederea suținerii unui stagiu de pregătire. Cantonamentul se va desfășura, mai exact, între 10 și 17 februarie. Selecționerul Adrian Văsâi a convocat 27 de jucători pentru această acțiune, care va include și două meciuri amicale cu echipe de club Under 18. Printre ”tricolori” se regăsește și vâlceanul Robert Popa, portarul campioanei de iarnă din Liga a II-a, FC Universitatea Craiova 1948. Popa intră, astfel, în planurile oficialilor FRF pentru preliminariile Euro Under 19, din 2022. Cei mai mulți jucători convocați la Naționala Under 18 provin de la FCSB. Viitorul Constanța are și ea mulți reprezentanți. Mai exact, în lotul stabilit pentru stagiul de pregătire de la Buftea se regăsesc:

Portari: Robert Popa (U Craiova 1948 SA), Marius Aldescu (Pandurii Lignitul), Aleksander Mitrovic (Dinamo)

Fundași: Sergiu Pârvulescu (Gloria Buzău), Andrei Zaharia (Astra), Alexandru Pantea (FCSB), Gabriel Dănuleasa (Viitorul Constanța), Alexandru Trifan (FCSB), Dan Sîrbu (Viitorul Constanța), Gergely Botond (AFK Csikszereda), Bogdan Lazăr (Viitorul Constanța), Fabrizio Constantin (Unirea Bascov), Robert Sălceanu (Dunărea Călărași)

Mijlocași: Andrei Pandele (FCSB), Aurelian Ciuciulete (FCSB), Rareș Dogaru (Gaz Metan Mediaș), Paul Coza (FCSB), Dan Nicula (Gaz Metan Mediaș), Gabriel Plumbuitu (Gaz Metan Mediaș), Rareș Ilie (Fotbal Club Rapid), Vadim Covalciuc (Metaloglobus), Roberto Mălăele (Viitorul Constanța), Romeo Niță (FCSB), Ștefan Bodișteanu (Viitorul Constanța).

Atacanți: Andreas Chirițoiu (FCSB), Luca Andronache (Viitorul Constanța), Demetris Cristodulo (ASU Politehnica Timișoara).

”Această generație de tricolori va evolua în toamnă în preliminariile EURO U19 din 2022. România se află într-o grupă alături de Turcia, Letonia și San Marino. Se califică mai departe la Turul de Elită câștigătoarele celor 13 grupe, ocupantele locurilor secunde și cea mai bună echipă de pe locurile 3. Turul de Elită (7 grupe de câte 4) va avea loc în primăvara lui 2022. La EURO vor merge cele 7 câștigătoare de grupă. Turneul final cu 8 participante va fi găzduit de Slovacia în perioada iulie-august 2022, în vreme ce turneul final din 2021 va fi găzduit de România. Generația 2003 se calificase la Turul de Elită pentru EURO 2020 la nivel U17, dar toată ediția a fost anulată din cauza pandemiei”, a clarificat Federația Română de Fotbal, cu privire la misiunea Naționalei Under 18.

FOTO: FC Universitatea Craiova 1948