Acasă Liga Nationala Portăriţa de perspectivă Diana Ciucă (16 ani), transferată de HCM

Portăriţa de perspectivă Diana Ciucă (16 ani), transferată de HCM

841
0

Preşedintele de la HCM, Petre Berbecaru, a anunţat, încă din vară, că există posibilitatea ca formaţia vâlceană s-o transfere şi pe tânăra portăriţă Diana Ciucă (în vârstă de doar 16 ani). Actele au fost parafate recent, astfel că aceasta a putut fi prezentă la antrenamentele conduse de Aurelian Roşca.
Deşi este doar junioară II, Diana Ciucă e considerată de specialişti una dintre jucătoarele de reală perspectivă ale handbalului românesc. Ea avea până în prezent dublă legitimare, la SCM Craiova şi Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. Diana Ciucă a apărat poarta naţionalei României, la Trofeul Carpaţi rezervat echipelor naţionale de junioare, care a avut loc în perioada 17-19 martie, în Sala Traian, când tricolorele s-au duelat cu Norvegia, Rusia şi Polonia. La finele acelei competiţii, ea a fost declarată „cel mai bun portar al turneului”, fiind premiată de Steluţa Luca, vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal.
Într-o declaraţie acordată pentru ProSport, Petre Berbecaru este de părere că, prin transferul Dianei Ciucă, Vâlcea are la dispoziţie, în prezent, trei jucătoare de perspectivă, care vor putea asigura performanţe deosebite în următorii ani. Şi nu doar pentru HCM, ci şi pentru echipa naţională. „Am încercat să construim o echipă competitivă chiar din acest sezon, pentru a justifica investiţiile, dar una în perspectivă şi mai bună, şi nu doar pentru Vâlcea, ci şi pentru echipa naţională a României”, a afirmat conducătorul vâlcean. (N.C.)