Acasă Politica Popescu Mihăeşti, Constantin Roibu, Petre Popa şi Nicolae Stănică, cetăţeni de onoare...

Popescu Mihăeşti, Constantin Roibu, Petre Popa şi Nicolae Stănică, cetăţeni de onoare ai localităţii Mihăeşti

281
0

Constantin Bărzăgeanu şi consilierii locali din Mihăeşti doresc să le confere titlul de cetăţeni de onoare ai acestei localităţi profesorului universitar doctor Popescu Mihăeşti, directorului general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, preotului Petre Popa şi fostului primar Nicolae Stănică.

Constantin Bărzăgeanu: gestul nostru păleşte în faţa faptelor acestor personalităţi

Vorbindu-ne despre această intenţie, primarul interimar din Mihăeşti a explicat că fiecare dintre aceşti oameni a făcut enorm pentru comunitate. „Probabil că în şedinţa de peste o lună sau două vom supune dezbaterii şi aprobării un proiect în acest sens. Gestul nostru este unul firesc şi sigur că păleşte în faţa faptelor celor patru personalităţi, dar am zis să-l facem, totuşi, pentru a ne arăta cumva recunoştinţa faţă de ei. Profesorul Popescu Mihăeşti, ştiţi bine, pe lângă toate lucrurile extraordinare pe care le-a făcut pentru comunitatea noastră, şi-a modificat chiar şi numele, adăugându-şi denumirea localităţii sale natale. Dânsul este un om plecat dintre noi şi ne face cinste pretutindeni. Este, dacă vreţi, un brand al nostru, la care ţinem foarte mult. La fel şi domnul director general Constantin Roibu. Mi-ar trebui un ziar întreg doar ca să spun, telegrafic, cât de mult a ajutat comuna Mihăeşti. Preotul şi scriitorul Petre Popa are peste o sută de ani şi, de asemenea, reprezintă un simbol pentru localitatea noastră. Nu în ultimul rând, fostul primar, Nicolae Stănică, plecat în lumea celor drepţi cu puţin timp în urmă, merită cu prisosinţă titlul de cetăţean de onoare al Mihăeştiului. Ce pot să vă mai spun este că decizia de a le conferi titlul de cetăţeni de onoare celor patru personalităţi am luat-o consultându-ne cu cetăţenii. Populaţia din Mihăeşti îşi doreşte, la fel de mult ca şi noi, aleşii locali, să materializăm această intenţie”, a anunţat Constantin Bărzăgeanu.

Primarul nu este de acord cu închiderea şcolii de la Govora Sat

Referindu-se la problemele pe care le întâmpină în această perioadă, primarul din Mihăeşti a spus că speră să convingă conducerea Inspectoratului Şcolar să nu desfiinţeze Şcoala cu clasele I-VIII, din Govora Sat. „Potrivit informaţiilor noastre, se doreşte transformarea acestei unităţi de învăţământ în şcoală cu clasele I-IV. Ar fi o imensă greşeală, din punctul nostru de vedere, pentru că sunt suficient de mulţi elevi pentru a o păstra aşa cum este în prezent şi, în plus, este performantă. Drept dovadă, avem foarte mulţi olimpici, îndrumaţi de nişte profesori deosebiţi. V-aş mai da un argument: recent, această şcoală a fost modernizată în totalitate, iar elevilor li se oferă cele mai bune condiţii pentru a studia. În Mihăeşti, există 3 şcoli şi 5 grădiniţe. În total, sunt peste 400 de elevi şi avem doar un singur microbuz. N-am avea cu ce să-i transportăm pe toţi, în timp util, de acasă la şcoală, dacă am schimba sistemul actual”, a mai precizat Bărzăgeanu.

Alimentare cu apă în Scărişoara şi Gurişoara

Referindu-se la alte categorii de probleme, acesta a adăugat: „Din fericire, infracţionalitatea a scăzut foarte mult. Ultimul caz mai greu a fost spargea unui magazin, dar făptaţii au fost prinşi imediat de poliţişti. Avem o colaborare foarte bună cu domnul Damian Ovidiu, şeful de post, dar şi cu colegii domniei sale, lucru care se vede şi în faptul că avem parte de linişte. (…) Cât priveşte investiţiile pe care le pregătim în infrastructură, vreau să vă spun că urmează să introducem reţeaua de alimentare cu apă în Scărişoara şi Gurişoara şi, de asemenea, vrem să înlocuim conductele pe tronsonul Măgura-Stupărei, pe o lungime de aproximativ 4 kilometri. Zilele viitoare, vom publica în SEAP licitaţia privind atribuirea lucrărilor, iar investiţiile se ridică la circa 5-6 miliarde de lei vechi. În ceea ce priveşte canalizarea, deocamdată, lucrurile sunt un pic mai complicate, în sensul că fostul primar, domnul Stănică, a depus un proiect pe Măsura 3.2.2. a PNDR, dar din motive pe care nu am reuşit să ni le explicăm, acesta a fost declarat eligibil, însă nu a fost trecut pe lista cu proiecte finanţate. Alături de colegii de la Primărie, din Consiliul Local, voi căuta să găsim o soluţie să atragem fonduri pentru această importantă investiţie şi sper că vom şi reuşi”, a concluzionat Constantin Bărzăgeanu.