Acasă Diverse Informații esențiale despre polița RCA

Informații esențiale despre polița RCA

329
0

Ți-ai cumpărat mașină, ești și proaspătul posesor al unui permis de conducere… așa că următorul pas pe care îl au de făcut este să închei o poliță RCA. Cel mai probabil ai auzit și tu destule discuții legate de prețurile acesteia, și nici nu știi care dintre informații sunt reale și care sunt doar simple speculații. Prin urmare, am decis să îți venim în ajutor cu unele informații esențiale în acest sens.

Costul unei polițe RCA depinde de mai mulți factori

Există mai mulți factori care contribuie la costul unei polițe RCA. Prin urmare, trebuie să discuți cu un broker de asigurări toate aceste aspecte, dar dacă vrei să știi un pret orientativ RCA, acele calculatoare de pe site-urile de specialitate de pe internet îți pot veni în ajutor.

Diferența dintre RCA și CASCO

Ambele sunt asigurări auto, dar cu toate acestea nu sunt similar. În primul rând, RCA-ul este o poliță obligatorie, pe când CASCO rămâne la latitudinea fiecărui conducator auto. Poți opta pentru ambele, dacă ai potența financiară de a le plăti pe amândouă, dar în orice caz, nu uita de faptul că RCA-ul chiar este obligatoriu.

Ce trebuie să știi despre RCA

După cum tot am amintit până acum, și cum de altfel știe toată lumea, RCA-ul este acel tip de asigurare auto pe care legea chiar te obligă să îl închei. În cazul unui accident auto nu tu vei fi cel care va fi despăgubit, ci cel care a fost păgubit de tine. Asta nu înseamnă că trebuie ca această poliță să îți lipsească dintre actele mașinii. În caz contrar, riști o amendă considerabilă, ți se reține certificatul de înmatriculare și îți sunt retrase plăcuțele de înmatriculare. Prea multe complicații care pot fi evitate foarte ușor dacă închei această poliță, una care te scutește și să mai scoți bani frumoși din buzunar pentru a plăti reparațiile mașinii sau daunele către șoferul păgubit.

Cât costă RCA?

Din păcate, nu avem un răspuns clar pentru tine, pentru că prețul acestei polițe depinde de mai mulți factori. Poți însă să îți faci o idee despre cam cât te-ar ajunge și să intri pe un site cu cu calculator RCA, să introduce acolo datele cerute și vei afla informațiile dorite.

CASCO, o asigurare facultativă

După cum aminteam ceva mai sus, deși este tot o asigurare auto, CASCO este facultativă. Cu toate acestea, mulți conducători auto sunt de părere că nu trebuie să renunțe la ea, din moment ce acoperă mai multe prejudicii, printre care și cele ale propriului autoturism. De altfel, acesta este și motivul pentru care brokerii de asigurări le recomandă conducătorilor auto să opteze pentru ambele variante. Ca și în cazul RCA, și aici poți intra pe un calculator CASCO și să vezi dacă, după ce ai introdus toate datele cerute, îți poți permite să plătești ambele polițe, sau rămâi doar cu RCA-ul, care este obligatoriu.

Ascultă doar de specialiști, nu da crezare miturilor

Nu îți sunt străine afirmațiile cum că mașinile mai scumpe, sau cele de o anumită culoare ar costa mai mult să le asiguri. Crede-ne, sunt doar simple vorbe nefondate, și de corectitudinea celor afirmate de noi te poți convinge cel mai bine dacă discuți cu un broker de asigurări. De fapt, diferențele de preț sunt condiționate de anumiți factori bine stabiliți, printre care se află și faptul că ești sau nu un conducător auto disciplinat, care respectă regulile de circulație și care nu a mai fost implicat până acum în niciun fel de accident în trafic.

Nu te grăbi cu alegerea firmei de asigurări pentru RCA

Dacă nu ești presat de timp să închei cât mai repede asigurarea RCA, recomandarea noastră este să nu te grăbești și să analizezi cu atenție ofertele firmelor de asigurări. De aceea, dacă tot tehnologia este tot mai prezentă în viața noastră, să o lăsăm să ne vină în ajutor. Prin urmare, folosește-te de secțiunea de contact de la mai multe site-uri ale acestor firme și cere să intri în contact cu un broker, pentru a discuta cu el tot ce ține de încheierea unei polițe RCA. Contactează cât mai multe firme de acest gen și vezi care sunt ofertele lor legate de preț și ce alte detalii mai au pentru tine. Abia apoi poți analiza și vezi care este cea care ți se potrivește mai bine. Procedează la fel și când vine vorba despre CASCO. Până la urmă, este vorba despre banii tăi, mașina ta, așa că este normal să cauți doar ce este mai avantajos pentru tine din toate punctele de vedere, nu?

Internetul îți poate veni în ajutor

Să cumperi o poliță de asigurare online nu mai este demult un element de noutate și, la fel ca în cazul altor cumpărături de acest gen, specialiștii sunt de părere că trebuie să cercetezi cu atenție piața și să compari toate ofertele pe care le primești. Și, dacă în urmă cu câțiva ani această operațiune era destul de complicată, pentru că presupunea deplasarea fizică la anumite firme de asigurări, ceea ce te făcea să pierzi timp prețios, acum totul este mult mai simplu. Introdu datele tale pe un astfel de calculator asigurare de pe internet și afli în doar câteva secunde cât te costă o poliță RCA sau un CASCO, după cum dorești. Nimic complicat, trebuie să recunoști! Ce putem să mai spunem acum, pe final? Doar să ai mare grijă în trafic și să te ții deoparte de incidentele auto!