Acasă Politica PNL: conducerea CJ Vâlcea a depăşit orice limită refuzând cofinanţarea pentru Centrul...

PNL: conducerea CJ Vâlcea a depăşit orice limită refuzând cofinanţarea pentru Centrul comunitar destinat comunităţilor din Bujoreni, Dăești şi Muereasca

275
0

Liberalii vâlceni susţin că, în ciuda eforturilor făcute de premierul liberal Nicolae Ciucă la nivel central pentru funcționarea coaliției în interesul româniolor, pe plan local, PSD-iștii nu și-au schimbat năravurile. „Profitând de faptul că, în Consiliul Județean, are majoritatea și poziția de președinte – prin Constantin Rădulescu, PSD administrează în mod discreționar resursele bugetare”, au semnalat reprezentanţii PNL.

Cel mai recent exemplu dat de liberalii vâlceni este respingerea de către Consiliul Județean a cofinanțării pentru Centrul comunitar al comunelor Bujoreni, Dăești şi Muereasca. „Solicitării făcute de către primarii liberali ai celor trei comune, chiar la începutul anului, înainte de adoptarea bugetului, pentru a da posibilitatea Consiliului Județean să includă cofinanțarea obiectivului în bugetul pe 2023 – i-a răspuns președintele Consiliului Județean printr-o adresă în care, deși se recunoaște importanța centrului comunitar, se respinge solicitarea cu motivarea că nu există sursă de finanțare în bugetul anului 2023. Aducem în atenția concetățenilor noștri vâlceni, în special a celor 10.000 de beneficiari ai proiectului, faptul că președintele Consiliului Județean a respins în mod discreționar solicitarea primarilor liberali, fără a o supune aprobării consilierilor județeni, așa cum prevede legea”, au adăugat liberalii. Din punctul lor de vedere, o dovadă că PSD are o atitudine incorectă este şi faptul că, pentru centrul comunitar de la Racoviţa, unde este primar social-democrat, s-au găsit imediat bani. „În cazul Racoviţa, Constantin Rădulescu a procedat cu totul diferit, supunând și aprobând solicitările de cofinanțare în Consiliul Județean. Acest comportament vădit părtinitor este incalificabil și nu mai poate continua. El discriminează nu doar reprezentanții PNL, ci cetățenii județului din comunele conduse de aceștia. Discriminează, în mod ironic, dacă nu ar fi trist, chiar votanții PSD din cele trei comune. PNL VÂLCEA va pune întotdeauna în față interesele cetățenilor și va denunța năravurile și comportamentele arbitrare la nivel local ale PSD-iștilor”, au conchis liderii PNL Vâlcea.