Acasă Politica PMP: autorităţile din Vâlcea trebuie să ajute investitorii, nu cum fac cu...

PMP: autorităţile din Vâlcea trebuie să ajute investitorii, nu cum fac cu Faurecia. Canalizarea promisă nu există nici azi, deşi costă doar 700.000 lei!

421
0

Joi după amiaza, fostul senatorul Nicolae Pătru a prezentat o parte din echipa cu care PMP îşi propune să câştige municipiul şi judeţul. Este vorba despre Cristian Jianu, fostul director general al APAVIL, Cristina Covaci şi Gheorghe Creţan, directorul regional LIDL, care a părăsit PNL imediat cum a aflat ce om scot în faţă liberalii pentru Primăria Râmnicului.

La prezentarea oficială a candidatului PMP pentru Primăria Râmnicului, primul care a vorbit a fost Nicolae Pătru. Acesta a explicat cât de greu i-a fost să-l convingă pe Jianu să încerce să schimbe din postura de politician lucrurile care nu merg bine în Vâlcea. Din punctul său de vedere, fostul director de la APAVIL este omul care cunoaşte foarte bine oraşul, dar mai mult decât atât – are determinarea şi cunoştinţele necesare pentru a fi un bun primar şi pentru a rezolva nenumăratele probleme cu care se confruntă comunitatea locală. Referindu-se la principalii adversari ai candidatului PMP, Pătru a lăsat să se înţeleagă că Gutău n-a făcut mare brânză prin municipiu, iar “celălalt, Pîrvulescu, este doar un perceptor obişnuit să ia bani”. La rândul său, Cristian Jianu a transmis că unul dintre principalele sale obiective va fi atragerea unor investitori puternici în oraş, în aşa fel încât şi vâlcenii să aibă job-uri sigure şi salarii mai mari, ca vecinii de la Sibiu, Piteşti sau Craiova. În acest sens, trebuie create însă condiţii propice pentru dezvoltarea activităţilor de producţie şi a mediului de afaceri în general. Jianu a dezvăluit că a identificat deja o suprafaţă de câteva hectare, în zona platfomei chimice, unde ar putea fi aduse companii importante. De altfel, a şi avut discuţii cu câteva dintre acestea şi urmează să treacă la acţiuni concrete. Deşi s-a ferit să-i critice pe cei care conduc Râmnicul şi judeţul, la ora actuală, Jianu a dat un exemplu de situaţie care, din punctul său de vedere, oglindeşte foarte bine atitudinea anormală a autorităţilor faţă de investitori. “Faurecia a făcut la Budeşti o investiţie care asigură peste 2500 de locuri de muncă. Mai ţineţi minte câte le-au promis politicienii? Nici măcar canalizare nu le-au băgat, deşi costa nici 700 de mii de lei. Aşa că ce să mai discute ei despre încurajarea şi atragerea investitorilor! Cineva ar putea spune – ce treabă are Primăria Râmniului? Păi, are, că mulţi care lucrează acolo sunt din oraş, iar acum câţiva ani am mai văzut ceva: Primăria Râmnicului a dat un împrumut unei localităţi apropiate pentru mult mai puţin lucru. Nu intru în detalii… Cred că aţi înţeles ideea!”, a argumentat Cristian Jianu. (va urma)