Acasă Administratie Ploile abundente au provocat pagube la Bărbăteşti. O alunecare de teren s-a...

Ploile abundente au provocat pagube la Bărbăteşti. O alunecare de teren s-a întins până aproape de zidul de sprijin al unei case

153
0

Ploile repezi din urmă cu câteva zile au dat bătăi autorităţilor din Bărbăteşti. Au provocat pagube. Constantin Banacu a cerut sprijinul autorităţilor judeţene. ”Am avut nişte probleme cu inundaţiile în vreo patru zone. Au venit de la Prefectură, vedem ce investiţii se aprobă. La o familie i-a luat podul, undeva asfaltul a început să se lase pe o porţiune de vreo 27 de metri, la podul de la şcoala de la Bîrzeşti a rupt din platformă (nu la cel mare, ci la o platformă de beton pe care am turnat-o noi), la o familie a luat gabioanele şi s-a dus mult spre casă, spre zidul de sprijin. Totul s-a întâmplat în 20 de minute. A plouat torenţial, dar nu peste tot, doar într-o parte a satului Bîrzeşti. Dacă mai dura încă 20 ne făcea praf. Am avut probleme şi cu nişte torenţi. Dar asta nu ţine doar de noi, ci şi de Apele Române. Însă dacă ne-ar da bani, nu ar fi o problemă cine să se ocupe. Aşteptăm. A venit comisia, a făcut procese verbale, suntem la mâna guvernului”, a spus primarul din Bărbăteşti. Banacu, la fel ca toţi primarii, aşteaptă ca lucrurile să se urnească pe Anghel Saligny. Are acolo proiectul de asfaltare.

”Ce să vă spun? Vechea poveste, aşteptăm! Miniciuni, minciuni, minciuni sau promisiuni. Cum vreţi să le numiţi. Măcar de ne-ar spune ceva concret, ai primit pentru asta sau pe cealalta, ca să ştim să ne apucăm de lucrări din bugetul local, să nu mai pierdem timp. Din martie tot aşteptăm. Anul acesta e pierdut. Şi dacă ne anunţă în septembrie, durează procedurile. Când să le mai faci? Nu te apuci de asfaltări iarna. În proiectul pe infrastructură rutieră avem drumul spre Pătrunsa, vreo 4970 metri şi cinci uliţe mici”, a adăugat întâiul gospodar din Bărbăteşti.