Acasă Diverse Petrecere mare, de Sfânta Mărie, la Drăgoeşti

Petrecere mare, de Sfânta Mărie, la Drăgoeşti

110
0

Joi, 15 august, în zi de mare sărbătoare ceştină, de Sfânta Maria, primarul Gheorghe Melente şi Consiliul Local au dat petrecere mare la Drăgoeşti. Nu numai în cinstea sărbătoriţilor, ci a tuturor fiilor satului. A fost a VIII-a ediţie a Zilei Comunei Drăgoeşti. Pentru acest eveniment, autorităţile locale au avut asigurat un program divers, pe placul tuturor. Manifestările au început pe stadionul din localitate, unde s-au desfăşurat competiţii de cros, sărituri la groapă şi de fotbal, la care au participat zeci de copii, de până în clasa a VIII-a, din Olanu, Stoileşti şi Drăgoeşti. La fotbal, cei mai buni au fost elevii din Olanu. La finalul întrecerilor, câştigătorii au fost premiaţi cu mingi, tricouri, medalii şi cupe. Tot pe cocheta bază sportivă din comună, dar spre seară, s-a disputat şi un meci de gală, între cele două echipe ale clubului Oltul Drăgoeşti, care reprezintă localitatea în Superligă şi Liga a V-a. În paralel, pe platoul de lângă stadion, sfârâiau grătarele, iar pământul se cutremura sub picioarele petrecăreţilor. Voia bună a fost asigurată de artişti îndrăgiţi de muzică populară şi de petrecere. Printre alţii, au urcat pe scenă, inimosul Ilie Dură, din Vaideeni şi Olguţa Berbec.

În deschidere, s-a adresat celor prezenţi şi primarul Gheorghe Melente, care a făcut o scurtă prezentare a numeroaselor sale realizări şi şi-a exprimat convingerea că oamenii îi vor acorda în continuare girul. „Mulţumesc Consiliului Local pentru că a făcut posibilă această sărbătoare, încă o dată după atâţia ani: ediţia a VIII-a. Mulţumesc firmelor private care au venit cu sponsorizări, formaţiei, celor şapte cântăreţi. (…) Pot spune cu tărie că azi comuna Drăgoeşti este pe harta judeţului Vâlcea, pe harta României. Suntem singura sau printre puţinele localităţi în care sistemul rutier este pus la punct integral. Am asfaltat toate drumurile prin proiecte pe fonduri europene, guvernamentale, prin alocări bugetare. Toate acestea se datorează aparatului administrativ din localitate. Suntem printre puţinele comune care ne putem mândri că avem apă şi canalizare, dispensare reabilitate 100%, o infrastructură şcolară de invidiat. Avem şi after school. Nu ştiu ce s-ar mai putea face în afară de a înfrumuseţa ce avem.

Apoi, puţin ştiu că marele domnitor Mihai Viteazul este botezat în localitatea noastră. Am organizat o cupă la fotbal cu această denumire şi am promovat un proiect pentru amenajarea aşezământului cultural «Mihai Viteazul», o adevărată capodoperă. Investiţia se va încheia, probabil, în vreo doi ani. În administraţia primarului Gheorghe Melente, împreună cu colegii, am adus undeva la 6 milioane de euro. Lucrurile vor merge mai departe. În colaborare cu CJV, se va reabilita drumul judeţean 678 în totalitate. Nu prea se aduce aminte de primari, dar suntem şi noi parte din acest proiect. Pe raza comunei, eu şi colegii mei am făcut măsurători, am fixat podeţele, am realizat intabulările şi am participat la proiect. E adevărat, investiţia e sub tutela Consiliului Judeţean, căruia îi mulţumim pentru ceea ce face, dar şi noi, primarii, ne-am promovat şi ne-am aşezat lucrurile. După cum aţi constatat, la mine faptele vorbesc. Tot eu voi fi aici şi anul viitor, pentru că omul vede ce s-a făcut”, a declarat, printre altele, primarul din Drăgoeşti. La ceas de sărbătoare, i-au fost alături şi politicieni, reprezentanţi ai Guvernului. Dintre aceştia, îi amintim pe deputatul Cristian Buican, senatorul Romulus Bulacu, dar şi fiul satului, deputatul Ovidiu Popa. Evenimentul de la Drăgoeşti s-a încheiat după lăsarea serii, cu un spectaculos foc de artificii. (S.S.)