Acasă Diverse Petre Berbecaru, despre o handbalistă de la SCM: ”Cântă muzică clasică Dumnezeieşte!...

Petre Berbecaru, despre o handbalistă de la SCM: ”Cântă muzică clasică Dumnezeieşte! E una dintre cele mai erudite jucătoare din campionatul României”

901
0

Oficialul echipei de handbal de la poalele Capelei, Petre Berbecaru, consideră că SCM e acoperită şi pe postul de extremă stânga, unde joacă Florica şi daneza Norgaard. În afară de faptul că e o jucătoare de mare calitate, Berbecaru mai are şi alte motive pentru care o apreciază şi admiră pe Ann Grete Norgaard.

”Dacă nu vor fi accidentări şi postul de extremă stânga este bine acoperit la Vâlcea. Florică este în vârful ei ca potenţial şi poate să ajute foarte mult, iar Norgaard a fost nominalizată pentru titlul de cea mai bună extremă stânga din Europa. S-a regăsit între primele cinci din Liga Campionilor. Nu ne aşteptam neapărat să câştige, să intre în echipa ideală a Europei, dar faptul că a fost nominalizată acolo, spune mult. E o jucătoare extraordinar de cerebrală. Probabil şi datorită bagajului de cunoştinţe pe care îl are, a părţii superioare, ca să zic aşa, de-asta şi rezistă să joace la vârsta aceasta la cel mai înalt nivel. În opinia mea e una dintre cele mai erudite handbaliste din campionatul României, nu din echipa noastră. E profesor de matematică. Am rămas mască într-o deplasare la Craiova. Aşteptam liftul la hotel. Era unul singur şi a durat mai mult. În hol era un pian. S-a aşezat şi a cântat Dumnezeieşte muzică clasică. E extraordinar de inteligentă. În plus, venirea ei aici, şi modul cum a fost tratată, a deschis pentru echipa noastră o poartă senzaţională către jucătoarele nordice, care după alte experienţe în campionatul intern erau reticente în a se transfera în România. Bănuiesc că de-asta a venit şi Aardahl. Sunt convins că a avut influenţă ceea ce a transmis Norgaard, că şi-a luat informaţii despre seriozitatea clubului, ce e aici”, a declarat consilierul sportiv din cadrul clubului SCM. (S.S.)