Administratie

Peste 5.000 de pelerini au participat la sfinţirea Mănăstirii „Pogorârea Sfântului Duh” din Racoviţa

racovita manastireComuna Racoviţa se poate mândri cu trei edificii de cult declarate monumente istorice, astfel că în acest moment poate fi inclusă în orice circuit destinat turismului monahal.

Pe lângă schitul Cornet şi cele două biserici din satele Copăceni şi Racoviţa, care datează de peste 200 de ani, în 2010 şi 2011, au mai fost ridicate în localitatea condusă de Sonia Iliescu alte două mănăstiri, una ce poartă hramul „Sfinţii Trei Ierarhi”, iar cealaltă „Pogorârea Duhului Sfânt”, care a fost sfinţită duminică, 16 octombrie. Mănăstirea de măicuţe din satul Blănoiu a fost ridicată în doar şase luni, în principal graţie efortului preotului Ioan Comăneci. Meritele acestuia au fost apreciate de administraţia locală, care i-a conferit titlul de cetăţean de onoare al comunei Racoviţa, dar şi de înaltele feţe bisericeşti. Ioan Comăneci a primit „Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincţie onorifică oferită preoţilor.
Pentru marcarea evenimentului de la Racoviţa au fost aduse spre închinare moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, de la Mănăstirea Bistriţa, slujba de sfinţire a Mănăstirii „Pogorârea Duhului Sfânt” fiind ţinută de un sobor de 65 de preoţi şi diaconi, împreună cu Înaltpreasfinţitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Andrei Făgărăşanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Alături de aceştia, mii de credincioşi au luat cu asalt comuna Racoviţa pentru a participa la târnosirea bisericii mănăstirii. Peste 5000 de pelerini din toată ţara au ţinut să participe la evenimentul din Ţara Loviştei. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button