Acasă Volei Performanţă istorică pentru voleiul vâlcean! Robert Saroşi a promovat în Premier League...

Performanţă istorică pentru voleiul vâlcean! Robert Saroşi a promovat în Premier League cu echipa Colegiului Imperial din Londra

218
0

La începutul acestei luni, voleibalistul Robert Saroşi a participat, cu echipa Colegiului Imperial din Londra, în play-off-ul pentru promovare în Premier League, competiţie care face parte din Campionatul Universitar al Marii Britanii. Cum am mai precizat, întrecerea studenţilor de peste Canalul Mânecii poartă denumirea de Liga de Sport a Universităţilor şi Colegiilor din Marea Britanie (în engleză, British Universities and Colleges Sport, sau, prescurtat, BUCS).

Echipa voleibalistului vâlcean a obţinut două victorii la turneul de promovare

Echipa la care evoluează fostul voleibalist de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (unde Robert Saroşi a fost antrenat, de-a lungul anilor, de profesorii Dinu Dumitraşcu şi Marius Mărgărit), a obţinut dreptul de a participa în play-off-ul pentru Premier League după ce s-a clasat pe locul 1 în Division One. La turneul de promovare, Robert Saroşi şi colegii săi s-au duelat cu ultimele două clasate din eşalonul de elită din Marea Britanie. În primul meci, Colegiul Imperial din Londra a dispus, pe teren propriu, de University of West, cu 3-0. Ulterior, echipa voleibalistului vâlcean a trecut şi de University of Bristol, chiar în deplasare, cu 3-1.
Graţie acestor două succese, formaţia din Capitala Angliei a reuşit să acceadă în Premier League, unde va avea parte însă de adversare mult mai puternice decât în Division One, aşa cum a recunoscut, de altfel, şi Robert Saroşi. „La nivelul superior, evoluează formaţii compuse din jucători foarte valoroşi, deoarece acolo sunt reprezentate universităţile care dau burse sportive. Astfel, echipele sunt alcătuite din jucători profesionişti de volei, de pe toate continentele, unii făcând parte şi din naţionalele ţărilor din care provin”, a dezvăluit Robert Saroşi. „Odată cu acest turneu de promovare, s-au încheiat oficial competiţiile de volei din cadrul Campionatului Universitar al Marii Britanii (adică, British Universities and Colleges Sport – BUCS). Vom mai juca, din nou, abia din toamnă!”, a mai declarat voleibalistul vâlcean. (N.C.)