Acasă Administratie Păuşeşti Măglaşi, variantă pentru râmnicenii care nu mai vor să locuiască la...

Păuşeşti Măglaşi, variantă pentru râmnicenii care nu mai vor să locuiască la bloc. Zilnic se emit autorizaţii de construcţii

613
0

În cele mai multe localităţi vâlcene din mediul rural, populaţia scade alarmant. La vatra strămoşească au mai rămas doar bătrânii şi cei care reuşesc să se întreţină din agricultură. Tinerii au plecat pentru un trai mai bun în străinătate şi mulţi au decis să rămână acolo, să nu mai revină acasă. Există, însă, şi comune aflate la polul opus, care au înregistrat o creştere demografică în ultimii ani. În această situaţie se află şi Păuşeşti Măglaşi, localitate situată la o aruncătură de băţ de municipiul Râmnicu Vâlcea, într-o zonă frumoasă. Autorităţile locale au încercat să le asigure localnicilor condiţii ca la oraş prin numeroasele investiţii realizate din fonduri proprii, cu ajutorul Guvernului sau al Uniunii Europene. Primarul spune că se construieşte la foc automat.

”Interesul, în ultimii ani, pentru zona de imobiliare, a fost imens. Am mărit şi suprafaţa de intravilan. Aproape că nu e zi în care să nu dăm 2-3 autorizaţii de construcţii. Problema este că nu prea mai sunt terenuri disponibile. Au venit şi persoane interesate să investească la Păuşeşti Măglaşi, dar nu avem ce spaţii să le oferim pentru a se dezvolta. Migrarea orăşenilor către mediul rural, în zonele din apropierea Râmnicului, s-a cunoscut şi pe parte demografică. A crescut numărul locuitorilor, dar nu în acelaşi procent cu al celor care s-au mutat în Păuşeşti Măglaşi. Mulţi figurează cu domiciliul în Rm. Vâlcea. Este o problemă şi asta. Pe noi ne dezavantajează în primul rând pe parte investiţională. Am avea şanse să obţinem finanţări mai mari şi mai multe pentru diferite obiective de interes pentru comună dacă ar creşte şi mai mult numărul locuitorilor”.