Acasă Karate Paul Dinu, pe al şaptelea continent! Experienţă extremă, în Antarctica, la Cercul...

Paul Dinu, pe al şaptelea continent! Experienţă extremă, în Antarctica, la Cercul Polar, cu traseu prin Strâmtoarea Drake

396
0

Antrenorul emerit vâlcean Paul Dinu, decorat de preşedintele României cu Ordinul Meritul Sportiv (clasa a III-a), maestru al sportului, multiplu campion naţional şi mondial la karate, va avea parte de experienţa vieţii. A văzut toată lumea. I-a mai rămas un ”colţ” de planetă. Pe 1 decembrie, de Ziua României, pleacă pe al şaptelea continent. Va fi în Antarctica. Merge într-o expediţie la Cercul Polar de sud, pe care şi-o plănuise în trecut, dar care a fost amânată din cauza pandemiei de Coronavirus. Va trăi momente unice. Traseul este unul extrem. Se trece prin strâmtoarea Drake, situată între Capul Horn, Chile şi Antarctica, care leagă Oceanul Atlantic de Oceanul Pacific. Este cea mai lată strâmtoare maritimă. Membrii echipei de expediţie vor înfrunta furtuni puternice, cu valuri care ating şi înălţimea de 12 metri. Iceberguri sunt întâlnite la tot pasul.

”Fiecare dintre noi are un vis. Visul meu este să pun piciorul pe fiecare continent şi în fiecare ţară. Aşa că de Ziua Naţionala a României o să îmi iau drapelul tricolor şi o să plec într-o expediţie pe cel de-al şaptelea continent, mai precis în Antarctica, la cercul polar de Sud, până pe 18 decembrie. Expediţia este organizată de o companie olandeză şi era singura cale să ajung acolo unde mi-am dorit. Scopul ei este acela de măsură şi cartografiere a unor teritorii nemăsurate până acum. Chiar dacă este frig sau dacă trebuie să trec Strâmtoarea Drake dus-întors, adică 4 zile de valuri de 12 metri, eu cred că voi avea o experienţă unică, marca ”O dată în viaţă”. Va fi o expediţie cu de toate, despre care o să vă spun mai multe la întoarcerea acasă, înainte de plecarea în Egipt”, a spus Paul Dinu, înainte de plecarea în expediţia din Antarctica.