Acasă Liga Nationala Parcurs fără greşeală pentru SCM în Liga Florilor! Handbalistele vâlcene au câştigat...

Parcurs fără greşeală pentru SCM în Liga Florilor! Handbalistele vâlcene au câştigat şi meciul cu HC Zalău

749
0

Joi seara, în Sala Sporturilor „Traian”, într-un meci contând pentru etapa a IV-a din Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea a înfruntat formaţia pregătită de Gheorghe Tadici, HC Zalău. „Municipalele” au confirmat forma bună din startul acestui sezon şi şi-au trecut în cont un nou succes. Elevele lui Florentin Pera s-au impus cu scorul de 29-24 în faţa formaţiei sălăjene. În prima repriză, oaspetele au dat o replică bună grupării de la poalele Capelei. S-a mers de la egal la egal până în minutul 15, când Vâlcea s-a desprins la două goluri, 9-7, apoi chiar la trei lungimi, după două lovituri de la 7 metri apărate de Petra Blazek. Gazdele au terminat primul mitan pe +4, la scorul de 15-11. În partea secundă, avansul SCM-ului a crescut chiar şi până la şapte goluri, astfel că deznodământul a devenit previzibil. Până la urmă, diferenţa a fost de cinci goluri: scor final 29-24. Astfel, SCM a ajuns la patru victorii în campionatul intern. Nu mai e pe primul loc. A fost depăşită de CSM Bucureşti, care are un golaveraj mai bun.

Oaspetele au avut 6 lovituri de la 7 metri ratate! Vâlcea a fost sancţionată cu 8 eliminări de 2 minute şi un cartonaş roşu

De menţionat, referitor la meciul cu HC Zalău, ar mai fi că oaspetele au avut şase lovituri de la 7 metri ratate (trei apărate de Blazek, două de Diana Ciucă şi o bară) din 10 care i-au fost acordate. Printre jucătoarele care nu au ratat din 7 metri s-a regăsit şi vâlceanca Bianca Berbece, debutantă la HC Zalău. SCM a avut în acest meci opt eliminări de două minute, doar una dictată în prima repriză. Laura Badea a fost penalizată o dată, Lopez şi Da Silva, de câte două ori. Florica a fost eliminată de trei ori. În minutul 53 a primit, implicit, şi cartonaşul roşu, moment în care a avut şi o reacţie nepotrivită faţă de arbitru. Altfel, cea mai bună marcatoare din tabăra vâlceană a fost brazilianca Samara Da Silva, autoare a opt goluri. Au mai înscris pentru SCM: Lopez (5), Glibko (4), Gavrilă (3), Fernandez (3), Craiu (2), Badea (2), Petrovic (1), Florica (1).
O dată cu încheierea etapei a patra, campionatul intern s-a întrerupt pentru a lăsa loc unei acţiuni a echipei naţionale. SCM va juca următoarea partidă din Liga Naţională pe 9 octombrie, la Bucureşti, împotriva campioanei en-titre, CSM. (S.S.)