Acasă Diverse Pal Levente este primul Campion Național la Poker al României

Pal Levente este primul Campion Național la Poker al României

126
0

Pal Levente este primul jucător care a obținut titlul de Campion Național la Poker al României, după ce a terminat pe primul loc în clasament în urma celor patru etape disputate în ultimele luni.

După etapa finală desfășurată la București, Pal Levente a primit titlul oferit campionului, dar și un premiu din partea operatorului de jocuri online 888poker: trei pachete la evenimentele #888pokerLIVE din 2023, care au o valoare estimată la peste 7.000$.

Pentru a câștiga acest campionat, Pal Levente a fost ajutat și de faptul că a luat parte la toate cele patru etape și a primit astfel puncte bonus. Înaintea ultimei etape de la București, Pal Levente era la egalitate cu Kiss Szabolcs, ambii cu câte 30 de puncte. Pe trei era Valentin Cardei (25 de puncte), iar pe patru se regăsea Daniel Petrică Scridon (23 de puncte). În cele din urmă, Main Event-ul de la București l-a propulsat pe Pal Levente cu un avans de 7 puncte față de locul secund și 10 față de locul trei.

Astfel, el a devenit primul Campion Național al României după ce s-a impus la 888Poker National Championship. Acest eveniment a fost organizat de operatorul de jocuri poker 888 în colaborare cu PokerFest România și a conținut etape la Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și București.

Pal Levente este un jucător cu experiență la turneele LIVE, care în ultimii cinci ani a participat la mai multe evenimente organizate în România și în Austria. A fost o prezență constantă și la turneele 888poker LIVE Bucharest, la care a reușit să intre în premii. În total, premiile sale la turnee LIVE au ajuns la 43.733 de dolari. El este pe locul 308 dintre toți jucătorii din România.

Robert Kovacs a câștigat Main Event-ul de la București

Main Event-ul ultimei etape, ce a avut loc la București, s-a bucurat de un interes ridicat, iar premiile totale au ajuns la 129.465 de euro, peste suma garantată de 100 de mii de euro.

Astfel, câștigătorul Main Event-ului a fost Robert Kovacs, care și-a adjudecat trofeul și un premiu în valoare de 26.120 de euro, după ce s-a impus într-un heads-up spectaculos de aproximativ jumătate de oră în fața unui adversar foarte cunoscut din lumea pokerului, Bogdan Berinde, care a încheiat pe poziția secundă și a primit un premiu în valoare de 15.925 de euro. Pe podium s-a clasat Andrei Miron, care a plecat acasă cu 11.800 de euro.

Un alt jucător cunoscut din România, Ionuț Decher, s-a impus în High Rollerul de 660€, iar Daniel Petrică Scridon a câștigat la Mistery Bounty.

Campionatul Național de Poker 888 a avut patru etape

Prima etapă a 888 National Poker Championship a avut loc în luna iunie, la Iași, iar interesul a fost ridicat, cu jucători prezenți din toate colțurile tarii. Câștigător la Main Event a fost însă un localnic, Dan Căprian, care a obținut un premiu de 10.395 de euro și a ieșit învingător dintre cei 143 de participanți. El a fost urmat de Marian Barbu (7.000 de euro premiu) și Alin Cismaru (4.500 de euro premiu), ultimul obținând calificarea în sateliții online de pe 888poker.

Câștigător la turneul High Roller a fost Mihai Moisuc, care a plecat acasă cu un cec în valoare de 5.650 de euro. La Mystery Bounty-ul de 230€, învingător a ieșit ieșeanul Cătălin Paul Diac, care a primit 1900 de euro și premiile bounty.

În luna iulie, evenimentul s-a mutat la Timișoara, unde învingător a ieșit Alexandru Budai, care a obținut un premiu de peste 10 mii de euro, după ce l-a învins pe Levente Pal. Turneul Mystery Bounty de la Timișoara a fost câștigat de Sorin Lica, acesta beneficiind de un late re-entry pe ultima sută de metri.

Între 8 și 14 august, evenimentul s-a mutat la Cluj-Napoca, unde a avut loc a treia etapă a campionatului. Câștigător La Main Event a fost experimentatul Jozsef Liszkovics, care participă la turnee LIVE de peste 10 ani. Mystery Bounty l-a avut câștigător tot pe Daniel Scridon, în timp ce turneul High Roller l-a avut învingător pe Marius Șerban Moldoveanu.

Lupta pentru marele trofeu de campion național a fost strânsă înaintea ultimei etape de la București, dar Pal Levente a reușit să se impună și să devină primul câștigător. Sezonul 1 al Campionatului Național de Poker a fost unul de succes, iar organizatorii promit noi surprize pentru fanii pokerului din țara noastră.