Acasă Politica Ovidiu Popa (PNL): în mai puţin de 7 luni, va fi gata...

Ovidiu Popa (PNL): în mai puţin de 7 luni, va fi gata SF-ul pentru modernizarea drumului care va conecta Râmnicul cu viitoarea autostradă

313
0
Viceliderul liberal Ovidiu Popa susţine că Guvernul condus de PNL rămâne consecvent ideii privind conectarea municipiului Rm. Vâlcea la viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti, lansată şi susţinută de organizaţia deputatului Cristian Buican.

Astfel, anul acesta, vor fi finalizate Studiul de fezabilitate şi Proiectul tehnic pentru Secţiunea 6 şi, imediat după aceea, vor fi lansate procedurile de achiziţii pentru atribuirea contractelor de execuţie. Cel mai probabil, vor fi licitate două contracte, unul pentru conectarea DN 73C cu Autostrada Sibiu – Piteşti, prin nodul de la Tigveni, şi altul pentru modernizarea drumului naţional, de la Goleşti (Vâlcea) până la Curtea de Argeş, pe o distanţă de 23,2 kilometri. Revenind la elaborarea documentaţiei, viceliderul PNL Vâlcea Ovidiu Popa a explicat că, în ceea ce priveşte D.A.L.I. pentru Lotul 1 (DN 73C Curtea de Argeş – Tigveni), contract în valoare de 1,88 mil. lei plus TVA, ordinul de începere s-a dat în a doua jumătate a lunii iulie 2022, iar termenul limită este iunie a.c.. Studiul de fezabilitate pentru Lotul 2 (modernizarea DN 73C, de la Tigveni până la Rm. Vâlcea) va fi gata cel târziu peste 7 luni. Până la începutul lunii ianuarie, se efectuaseră vizitele în teren împreună cu experţii pentru identificarea şi vizualizarea traseului. De asemenea, se făcuseră ridicările topografice şi a fost aprobată tema investigaţiilor geotehnice pentru Lotul 2. „Deci s-a dat startul studiilor de teren. Lucrurile au avansat şi în ceea ce priveşte Lotul 1, depunându-se încă de acum o lună Certificatul de urbanism. Investigaţiile de teren sunt realizate la ora actuală în proporţie de aproximativ 40 la sută pentru D.A.L.I. la Lotul 1 (DN Curtea de Argeş – Tigveni) şi de peste 60 la sută pentru Lotul 2, respectiv pentru S.F.-ul aferent secţiunii Tigveni – Rm. Vâlcea. De aceea, cred că un termen realist nu este luna septembrie, ci chiar începutul acestei veri”, a mai apreciat viceliderul PNL Vâlcea Ovidiu Popa.