Social

Omul cu câinele, din Piaţa Ostroveni, are o poveste cutremurătoare. „În 1994, am pierdut tot…!”

Dacă treceţi des prin Piaţa Ostroveni, sigur îl cunoaşteţi pe Vlad Vasile, în vârstă de 54 de ani, originar din Călimăneşti. Lumea îi zice simplu: Omul cu câinele. Toată viaţa a avut un patruped pe lângă el, pe care îl tratează regeşte. Viaţa l-a condamnat însă la sărăcie şi mizerie. Nu a fost întotdeauna un om al străzii. În 1994, avea să primească o lovitură pe care nici după un sfert de veac nu o poate uita. Povesteşte cu ochii în lacrimi şi le şterge apăsat, cu mâinile arse de frig. „Pe 17 februarie 1994, am pierdut, într-un accident de maşină, din judeţul Arad, pe mama mea, pe soţie, băiatul şi fata, cumnaţi şi socri. Poliţia din Vâlcea încă îşi mai aduce aminte acel moment. A fost… Ce să mai! Tot în acel an, tatăl meu a vândut casa şi celelalte proprietăţi din Jiblea, după care a dat foc banilor şi s-a spânzurat. De atunci, stau pe străzi. Am fost la muncă, cioban la stână, dar nu mă plăteau, mă umileau şi mă băteau. Lumea mă ştie. Eu nu cerşesc. Primesc de mâncare de la ei, fără să le cer nimic. Vreau să le spun tinerilor să aibă grijă de familiile lor, de copii şi să evite problemele. De cât timp stau pe stradă, am văzut oameni mari, care au ajuns boschetari, pentru că au jucat la ruletă, la pariuri ori au băut totul. Copii, aveţi grijă să nu ajungeţi oameni ai străzii şi să vă iubiţi părinţii!”, a povestit Vasile Vlad. (L.C.)

Articole Similare

4 Comments

  1. Ma emotionat povestea lui și vreau sa-l ajut și sa-i ofer o camera la casa de la grădina.Sa fie cioban de încredere ,Îi ofer bani,miincare și un acoperișul deasupra capului.Unde pot merge sa vb cu el sa vad daca vrea.Suntem oameni de cuvînt doar sa nu mintă,sa nu fure și doar să-și facă treaba cum trebuie.Multumesc 073 6645390 e nr meu.

  2. E trist ce s-a intamplat atunci cu acei oameni si copii. Dar de la 30 de ani acest parazit nu face nimic, presupun că înainte de tragicul accident îl întrețineau mama și soția. Cunosc mai mulți astfel de paraziți, care trăiesc din mila oamenilor și a părinților, dar nu vor să facă nimic în viață. În toate satele din județul nostru e nevoie de bărbați care să lucreze cu ziua la tăiat lemne, reparat garduri, cosit de fân vara, strâns de fân, etc. Dar nu o să-l convingeți pe el sau pe cei asemeni lui să facă ceva. E mai ușor să mănânci din munca altora, e mai greu să stai 8 ore în picioare la Faurecia sau la alt serviciu.

Lasă un răspuns

Back to top button