Acasă Liga V Oltul Ionești poate deschide șampania! Drum liber spre titlu

Oltul Ionești poate deschide șampania! Drum liber spre titlu

795
0

Oltul Ionești a obținut un nou succes clar în liga a V-a. Formația pregătită de Iulică Dincă a câștigat cu 10-2 duelul cu Inter Lăpușata. A fost un joc intens, deschis, și cu alte ocazii pe lângă cele 12 goluri. Și oaspeții au mai avut șansa să înscrie, dar și gazdele. ”Neamțu” a adus lidera în avantaj în minutul 14, după o acțiune solitară și un șut frumos, din unghi, cu șpițul, un euro-gol. Mingea a lovit întâi bara transversală și apoi a poposit în poartă. Cătălin Văduva și-a făcut singur un cadou frumos cu ocazia onomasticii. Nici nu s-a repus bine mingea de la centrul terenului că s-a schimbat iar tabela. Alex Burtoi și-a început ”recitalul”. ”Semedo” (Vasy Nedelcu) a marcat jumătate din gol, el a făcut faza. În minutul 31, trupa lui Viore Zamfirache a redus din diferență, după o combinație frumoasă între Adițu Drăghici și Alin Popa, ultimul aflându-se la finalizare: 2-1. Finalul de repriză a fost de coșmar pentru Lăpușata, care a mai primit alte cinci goluri și l-a pierdut și pe cel mai bun jucător al său, căpitanul Drăghici, care a acuzat o accidentare serioasă la genunchi. 7-1 a fost scorul după 45 de minute. Nedelcu (revenit de curând după o accidentare ce l-a ținut multe luni departe de fotbal) a punctat, Burtoi a mai marcat de alte trei ori, ”meniul” fiind completat de Emil Zaharioiu.

În partea secundă, ioneștenii au mai redus ”motoarele”. A fost 3-1 în ultimele 45 de minute. Fernando Marinescu a realizat dubla. A mai punctat și Ucă. De la oaspeți a înscris George Meianu.

Cu 116 goluri înscrise și doar 33 primite, lidera are cel mai bun atac și cea mai bună apărare, pe lângă cele mai multe puncte. Ioneștenii pot deschide deja șampania. Adversara din lupta pentru titlul, Drăgoești, s-a încurcat nesperat, pe teren propriu, cu Alutus Sălătrucel (scor 3-5). Astfel, ecartul între prima și a doua clasată s-a mărit la patru puncte. Cu alte cuvinte, și dacă pierde un meci în ultimele trei etape, iar Drăgoești câștigă tot, Ionești rămâne în fruntea ierarhiei.

La partida dintre Oltul și Inter, de la Ionești, a asistat și o jucătoare de Champions League, proaspăt câștigătoare a campionatului Belgiei cu Anderlecht Bruxelles. ”Tricolora” Ștefania Vătafu, aflată în vacanță, acasă, la Vâlcea, și-a susținut fostul antrenor, pe Iulică Dincă, din tribune, la Ionești.