Liga III

Oltul a stins Flacăra!

În căutarea primei victorii din noul sezon al Ligii a III-a, Flacăra Horezu nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul. A pierdut vineri, 8 septembrie, pe teren propriu. ”Cocoșii” își puseseră speranțe mari în partida cu Oltul Curtișoara, însă au avut parte de o dezamăgire. Echipa din Olt, aflată la al doilea meci în acest eșalon, a câștigat în Treapt. A fost 1-3 la final.

Elevii lui Cătălin Bucă nu au avut ambiție, determinare, în primele 45 de minute. Au făcut un joc mai slab decât în prima etapă, cu Potcoava și au fost penalizați. Au primit gol când nu se putea mai rău, chiar înainte de pauză, în minutul 45. Prima repriză a fost decisă de o lovitură liberă directă, obținută de Curtișoara la 20 de metri de poarta horezeană, ușor lateral dreapta. Mingea a trecut de zid și l-a surprins pe Sporea, învins la colțul scurt: 0-1. Tudor a înscris. Cu patru minute înainte, Flacăra trimisese balonul în plasă. Samson a centrat, Filip a marcat, dar de la margine s-a ridicat off-side.

Bucă a încercat să resusciteze echipa în partea secundă. De la pauză a făcut o înlocuire. A intrat Rotea, ulterior au fost făcute și alte schimbări ofensive. S-au creat mai multe faze de poartă, dar rezultatul nu a fost cel dorit.

După o execuție frumoasă, un șut plasat al lui Mihăilă, care a zguduit transversala porții echipei din Curtișoara, în partea cealaltă, în minutul 54, după o altă fază fixă, aproape identică cu prima, s-a făcut 0-2. Din lovitură liberă, lateral dreapta, Tudor a mișcat mingea pentru juniorul (2006) Manu Cristea și balonul a trecut iar de zid și s-a dus tot la colțul scurt. Stoenică, Rotea, Zamura au amenințat poarta adversă. A venit și golul pentru Flacăra. În minutul 68, după un șut bun, peste apărare, mingea, căzută în fața porții, l-a obligat pe portarul Oltului să respingă. A făcut-o în lateral. Zamura a insistat, a intrat în duel cu apărătorul și portarul și a trimis mingea în plasă: 1-2.

Imediat, Prunaru a centrat, iar Cornicioiu a trimis balonul cu capul spre poartă. A șters bara laterală. În ultimele 10 minute, Curtișoara a fost vioara întâi. Tecuceanu a avut șansa închiderii jocului, în minutul 85, după un contraatac. Nu a marcat, însă a făcut-o, în schimb, în minutul 88, Călin Zamfir, lăsat singur cu Sporea: 1-3. Oaspeții puteau să mai înscrie o dată în prelungiri, dar s-a opus portarul horezean.

Oltul Curtișoara, echipă invitată de FRF în Liga a III-a, are șase puncte în două meciuri, ambele disputate cu echipe vâlcene. Flacăra a jucat deja cu toate echipele din Olt. A obținut doar un punct. Vin jocuri, teoretic, mai grele, dar poate miza va motiva mai mult echipa.

E o situație apăsătoare pentru horezeni, dar era clar dinainte că minuni nu se pot face peste noapte. A venit un lot întreg, mulți jucători tineri, fără mare experiență, nu există încă omogenitate, însă speranțe rămân, pentru viitor. E abia a treia etapă și situația poate fi reglată din mers. În etapa a IV-a, ”olarii” joacă tot acasă. Sporting Roșiori vine la Horezu, echipă care a pierdut nesperat în această rundă, pe teren propriu, cu Vedița Colonești (scor 1-4). E o serie în care orice este posibil, deci, să nu disperăm, în nicio situație, ca și iubitori ai fotbalului vâlcean.

Flacăra Horezu: Sporea – Nwabueze, Moldovan, Sofianu, Tăpîrlan, Iordache, Stoenică, Pîrvu, Mihăilă, Zamura, Filip. Au mai jucat: Rotea, Prunaru, Cornicioiu, Niculcea.

Oltul Curtișoara: Turieanu – Covercă, Răcăleanu, Preda, Șerban, Tudor, Dumitrașcu, Necșulescu, Ionescu, Jianu, Fl. Zamfir. Au mai jucat: Cristea, Tecuceanu, Băjan, Călin Zamfir, Ungureanu.

Articole Similare

Back to top button