Acasă Volei Victoria care poate aduce liniştea

Victoria care poate aduce liniştea

74
0

BC Rm. Vâlcea – Elba Timişoara
• meciul cu trupa lui Petricevic se dispută luni, 17 martie, de la ora 18.30

După duelul codaşelor de la Oradea, disputat la mijlocul acestei săptămâni, BC Rm. Vâlcea va întâlni Elba Timişoara în următoarea etapă din cadrul Diviziei A. Partida cu gruparea antrenată de sârbul Dragan Petricevic a fost amânată cu două zile din cauza meciului de handbal feminin dintre Oltchim şi Gyor, care-a necesitat montarea unei suprafeţe speciale de joc în Sala Traian.

Pentru baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim, care-au avut evoluţii din ce în ce mai bune în ultima perioadă, un succes în faţa timişorenilor le-ar consolida locul 12 în clasamentul campionatului intern, poziţie mai mult decât ideală pentru a aborda play-out-ul. Premise pentru un rezultat favorabil al vâlcenilor există, chiar dacă Elba va porni cu un ascendent moral după cele trei succese reuşite până acum în acest sezon: două în Cupa României şi unul în campionat.

Televizaţi în premieră

Meciul BC Rm. Vâlcea – Elba Timişoara se dispută luni, 17 martie, de la ora 18.30, în Sala Traian. Pentru prima oară în acest sezon, echipa antrenată de Cristian Achim va putea fi văzută de toţi iubitorii baschetului din întreaga ţară, prin intermediul postului de televiziune Telesport, care va transmite în direct confruntarea de la Rm. Vâlcea.

Vâlcenii vor să termine pe locul 12

Decizia FR Baschet de a poziţiona echipele din Divizia B pe poziţiile 15 şi 16 în play-out a simplificat lucrurile în ceea ce priveşte şansele echipei vâlcene de a se salva de la retrogradare. Astfel, în cazul în care vor ocupa locul 12 la finele sezonului regulat, baschetbaliştii lui Cristian Achim vor întâlni în primul tur din play-out ocupanta poziţiei a 13-a, care nu poate fi alta decât CSM Oradea sau BC Târgovişte. În acest caz, fiind echipa superioară în clasament, BC Rm. Vâlcea va avea dreptul de a susţine două partide pe teren propriu şi doar una în deplasare.

Când graba strică treaba

Ideea de a-i da afară pe sârbii Zoran Cica şi Marko Kijac se pare că nu a fost deloc atât de inspirată. Asta pentru că FR Baschet a dat până la urmă curs cererii celorlalte cluburi din Divizia A şi-a permis tuturor grupărilor care vor juca în play-out să poată avea în lot un număr de 5 străini, însă numai trei dintre aceştia pot fi trecuţi pe raportul de joc al unui meci. „FR Baschet aduce la cunoştinţa echipelor că la toate jocurile din grupa 9-16, ca hotărâre a Biroului Federal, fiecare grupare poate avea în lot un număr maxim de 5 (cinci) jucători străini, dar numai 3 (trei) jucători străini înscrişi pe foaia de arbitraj a jocului respectiv. Această prevedere este valabilă atât pentru echipele clasate pe locurile 9-14 a sezonului regulat Divizia A, cât si pentru primele două echipe calificate din Divizia B, respectiv poziţiile 15 şi 16 în cadrul play-off-ului”, se spune în anunţul postat pe site-ul oficial al federaţiei de specialitate.
Nicolae CIUCESCU