Acasă Volei Victoria este obligatorie

Victoria este obligatorie

71
0

BC Rm. Vâlcea – Cuadripol Braşov
• meciul se dispută sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 17.00, în Sala Traian

Sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 17.00, în primul meci din returul Diviziei A, BC Rm. Vâlcea va primi în Sala Traian vizita echipei Cuadripol Braşov, pe care baschetbaliştii noştri au depăşit-o deja de trei ori în acest sezon (de două ori în cupă şi o dată în campionat). În formaţia de la poalele Tâmpei s-au produs modificări importante în pauza dintre tur şi retur. Oficialii clubului din Braşov, deloc mulţumiţi de randamentul americanilor pe care au contat în prima parte a campionatului au renunţat la serviciile acestora. În locul lor au fost aduşi alţi cinci jucători de peste Ocean, cu care se speră într-o evoluţie peste cea arătată în tur. Cu toate acestea, antrenorul grupării vâlcene, Cristian Achim, nici nu concepe să rateze victoria în duelul cu braşovenii. „Suntem obligaţi să câştigăm acest meci pentru a mai spera la play-off”, a punctat Achim.

BC Rm. Vâlcea – Elba Timişoara 64-75
Fără pretenţii în Cupa României

În primul meci oficial din 2008, BC Rm. Vâlcea a întâlnit Elba Timişoara în sferturile de finală ale Cupei României. Partida s-a disputat sâmbătă, 19 ianuarie, în Sala Traian, şi s-a încheiat cu victoria bănăţenilor, care s-au impus cu scorul de 75-64 (pe sferturi: 27-23, 17-12, 19-11, 12-18). Elevii lui Cristian Achim au ţinut ritmul cu echipa de pe Bega doar preţ de 5 minute (timp în care s-au şi aflat la conducerea partidei, 12-9), după care echilibrul s-a rupt, iar pe teren nu a mai existat decât o singură echipă, cea a lui Dragan Petricevic, care s-a impus fără drept de apel, încă din primele trei sferturi. Abia în ultimele 10 minute de joc, vâlcenii s-au mai trezit la viaţă, iar cu un Melnic în zi de graţie au mai recuperat din handicapul de peste 20 de puncte şi-au încheiat meciul înfrânţi la un scor totuşi onorabil: 64-75.
Au marcat pentru BC Rm. Vâlcea: Eugeniu Melnic – 14, Voljslav Ilic – 13 puncte (1×3), Zoran Cica – 12 (2/2), Dejan Mladenovic – 6 (2×3), Aleksandr Belanovic – 5 (1/4), Marko Kijac – 5 (1×3), Dragoş Andrei – 3 (1/2), Silviu Lupusavei – 3 (1×3) şi Işleam Şenai – 3 (1/2).
„Elba a făcut un joc foarte bun. Probabil că şi procentajele lor sunt foarte ridicate. Nici noi nu am făcut un joc chiar atât de rău, însă lipsa de atenţie pe alocuri, ca şi neintegrarea noului jucător Aleksandr Belanovic în mecanismul echipei a contat mai mult decât mă aşteptam. Până la ora meciului cu Cuadripol Braşov din Divizia A sperăm ca toate lucrurile negative să se remedieze”, a spus Cristian Achim după duelul cu Elba Timişoara din Sala Traian.

Trupa lui Achim, victorioasă în amicalul cu Tg. Mureş

Săptămâna trecută, mai precis marţi, 15 ianuarie, înainte de duelul cu Elba din Cupa României, BC Rm. Vâlcea a susţinut o partidă amicală în compania echipei BC Tg. Mureş. Meciul disputat în Sala Traian a consfinţit victoria trupei lui Cristian Achim: 76-63 (pe sferturi: 13-15, 27-15, 13-21, 23-12). În prealabil, vâlcenii au întâlnit tot într-un joc de verificare Gaz Metan Mediaş în deplasare, fiind învinşi cu scorul de 102-105.

Belanovic – evoluţii oscilante

După meciul cu echipa din Tg. Mureş, profesorul Gogu Manolescu – directorul tehnic al echipei vâlcene – a apreciat prestaţia sârbului Aleksandr Belanovic, achiziţionat în această iarnă în locul lui Dejan Miskovic. „În ambele sferturi când Belanovic s-a aflat pe teren am câştigat la 12 şi 11 puncte diferenţă. Asta spune multe despre valoarea noului venit”, s-a exprimat profesorul Manolescu după meciul cu Tg. Mureş. Belanovic nu a mai avut însă aceeaşi evoluţie în meciul din Cupa României, unde-a arătat că nu s-a integrat încă pe deplin în mecanism, nefiind în totalitate obişnuit cu stilul de joc al colegilor săi, şi a sfârşit prin a fi eliminat în al treilea sfert. „Nu mai înţeleg nimic la aceşti jucători. Una fac la antrenamente şi alta pe teren. Nu-mi pot explica de unde vine această oscilaţie. Cu Belanovic chiar nu ştiu ce s-a întâmplat”, avea să se exprime profesorul Manolescu după meciul pierdut în faţa echipei din Timişoara.
Cupa României – sferturi de finală
BC Rm. Vâlcea – Elba Timişoara  64-75
Gaz Metan Mediaş – Atlassib Sibiu  80-89
Rapid Bucureşti – BCM US Piteşti  63-73
Dinamo Bucureşti – Asesoft Ploieşti  82-92
* meciurile retur au loc miercuri, 6 februarie
Nicolae CIUCESCU