Acasă Volei ADIO play-off!

ADIO play-off!

76
0

BC Târgovişte – BC Rm. Vâlcea 82-81
• înfrântă pe terenul ultimei clasate din Divizia A, echipa lui Cristian Achim şi-a redus la minim şansele de a prinde locurile 1-8

Ultimul meci din turul campionatului a produs o altă dezamăgire pentru suporterii echipei de baschet masculin BC Rm. Vâlcea. Deşi a jucat pe terenul unei echipe mult inferioară din punct de vedere valoric, care nici măcar nu a beneficiat de un lot complet de jucători („BC Târgovişte a avut doar 8 baschetbalişti valizi, dintre care numai şase au jucat, însă cu adevărat numai vreo doi dintre aceştia au contat”, aşa cum a apreciat profesorul Gogu Manolescu, directorul tehnic al echipei), formaţia pregătită de Cristi Achim a capotat iarăşi.

De data aceasta, dramatic, în ultimele secunde, după o gafă a tânărului jucător Dragoş Andrei, iar şansele de a intra în play-off sunt cu totul compromise.

Un meci pe muchie de cuţit

„Am fost cam neinspiraţi în apărare, nu ne-a prea ieşit nimic cum trebuia. Oricum, în ciuda faptului că nu am reuşit să ne desprindem în primele 30 de minute, dacă nu am fi greşit nepermis în ultimul sfert probabil că am fi câştigat totuşi acest meci. În cazul în care dâmboviţenii ar fi ratat una dintre cele două aruncări libere de care-au beneficiat în finalul partidei s-ar fi intrat în prelungiri, iar atunci în mod sigur nu am fi avut probleme de a ne impune, pentru că eram mai proaspeţi din punct de vedere fizic”, a mărturisit antrenorul Cristian Achim după meci. Între jucătorii remarcaţi de antrenorul Cristian Achim se numără  Zoran Cica – „a evoluat foarte bine, a făcut 7 recuperări şi-a avut un procentaj excelent la aruncări de 3 puncte şi la libere”, Işleam Şenai – „acceptabil”, dar şi Voljaslav Ilic – „deşi a ratat foarte mult de la 3 puncte, capitol la care-a reuşit doar una dintre cele 7 aruncări”.
„S-a mers în general cap la cap, deşi cu un uşor avantaj de partea gazdelor, în primele trei sferturi. În ultimele zece minute de joc am revenit, am egalat, am condus la diferenţă minimă de puncte, însă abia prin sfertul patru, dar ca un făcut, niciodată nu am reuşit să ne desprindem la mai mult. De fiecare dată când eram în atac şi puteam să mărim diferenţa, dădeam o pasă aiurea, mingea ajungea la adversari şi iarăşi eram conduşi”, a apreciat şi preşedintele BC Rm. Vâlcea, Mircea Biţă.
BC Târgovişte a câştigat primele două sferturi, cu 23-22 şi 25-20, echipa noastră impunându-se în următoarele cu 14-16 şi 20-23, insuficient însă pentru ca elevii lui Cristi Achim să câştige acest meci. Primul dintre momentele decisive ale partidei s-a consumat în minutul 35, atunci când scorul era egal. Sârbul Ilic a beneficiat de două aruncări libere, le-a ratat pe amândouă, iar pe contraatac dâmboviţenii au punctat, pentru ca ulterior să se desprindă la 5 puncte. Finalul a fost electrizant. În ultimul minut de joc, cu 19 secunde înainte de gongul final, gazdele au condus cu 80-78, au avut atacul, l-au ratat, BC Rm. Vâlcea a pornit pe contraatac, iar un coş de 3 puncte al lui Lupusavei a adus echipa noastră în avantaj (81-80). Tânărul jucător Dragoş Andrei avea să facă apoi un fault fără motiv, nepermis, cu doar 2 secunde înainte de final, iar visele vâlcenilor într-un succes s-au spulberat. BC Târgovişte le-a marcat pe amândouă, aşa că meciul s-a terminat cu scorul de 82-81 pentru gazde.
Au marcat pentru BC Rm. Vâlcea: Voljslav Ilic – 17 (1×3), Eugeniu Melnik – 13 (1×3), Zoran Cica – 13 (1×3), Marko Kijac – 12 (2×3), Işleam Şenai – 11, Daniel Lupusavei – 9 (3×3), Dejan Mladenovic – 4 şi Dejan Miskovic – 2.

Pregătirile se reiau pe 3 ianuarie

Imediat după meciul de la Târgovişte, echipa vâlceană a intrat în vacanţă, iar jucătorii sârbi au şi plecat în ţara lor natală, reunirea lotului fiind programată pentru ziua de 3 ianuarie, atunci când se vor relua pregătirile în vederea returului. A doua parte a campionatului va începe pe 26 ianuarie, însă în prealabil, pe 19 ianuarie sunt programate meciurile tur din sferturile Cupei României.

Schimbări în lot?

Din câte se pare, este foarte posibil ca BC Rm. Vâlcea să nu mai conteze din retur pe toţi jucătorii sârbi. „În condiţiile în care nu prea mai avem şanse de play-off, s-ar putea să nu mai păstrăm toţi sârbii în lot”, a afirmat şi directorul general al SC Protectchim SA, Nicu Enache, principalul sponsor al echipei. Altfel, nu este exclusă nici varianta ca în a doua parte a campionatului să apară şi alţi „stranieri”. Dacă vor să schimbe ceva în componenţa lotului, oficialii clubului vâlcean au la dispoziţie doar 10 zile pentru a efectua transferurile dorite, în perioada 5-15 ianuarie.

„Evoluţie sub aşteptări”

Deşi a pornit la drum cu gândul de a obţine calificarea în play-off, BC Rm. Vâlcea ocupă la finele turului doar locul 11, departe de pretenţiile declarate. „A fost un tur de campionat sub aşteptări, deşi echipa din acest an este mult mai bună decât cea de anul trecut. S-au pierdut multe meciuri aiurea, iar acest lucru ne-a costat. În plus, au mai fost şi alte cauze pentru care am ajuns aici. La Mediaş, de exemplu, unde cred că am făcut cel mai bun joc al nostru din deplasare, am fost furaţi pe faţă. Am jucat superb, dar din păcate arbitrii ne-au taxat”, s-a exprimat Cristian Achim, antrenorul vâlcean având totuşi încredere că echipa pe care-o pregăteşte poate să facă o figură frumoasă în retur.
Nicolae CIUCESCU