Volei

Râmnicul găzduieşte turneul final de junioare-republicane

Pe 16 şi 17 martie, Sala „Traian” va găzdui turneul final din cadrul Campionatului Naţional de junioare-republicane. O competiţie în care-au luat startul în acest sezon şi tinerele jucătoare de la CET Govora, pregătite de soţii Mihai şi Antoaneta Toma. Vâlcencele s-au calificat fără mari probleme în faza finală, au terminat pe primul loc în seria a II-a preliminară, dar acum au un lot decimat, iar medalia pe care oficialii clubului şi-au propus ca această echipă s-o cucerească pare a fi doar o utopie. La întrecerea din Râmnic, vor mai prezente formaţiile CSŞ Târgovişte (locul 2 în Seria a II-a), CSŞ Sibiu şi LPS Arad (primele două clasate din Seria I-a).

Conform regulamentului de desfăşurare a competiţiei, primele meciuri se vor juca în sistem încrucişat: locul 1 din Seria I-a cu locul 2 din Seria a II-a şi respectiv locul 1 din Seria a II-a cu locul 2 din Seria I-a. Astfel, CET Govora urmează să întâlnească în prima zi LPS Arad, echipă care este considerată principala favorită a competiţiei şi-n faţa căreia vâlcencele nu au prea multe şanse de izbândă. În celălalt meci din semifinale se vor duela CSŞ Târgovişte şi CSŞ Sibiu. Ulterior, vor avea loc finalele: cea mică, între echipele învinse, şi cea mare, între echipele învingătoare.
„În ciuda unui lot foarte subţire din punct de vedere numeric, nu dispunem decât de vreo patru jucătoare valide, avem o şansă la medalii. Dacă le aveam pe Bianca Barbu şi Adina Pop valide probabil că ne-am fi gândit la aur sau argint. În meciul cu Aradul nu ne punem prea multe speranţe, dar putem să ne impunem apoi măcar în finala mică, atunci când mai mult ca sigur vom juca împotriva echipei CSŞ Târgovişte. Ar fi extraordinar să cucerim şi-n acest an o medalie la nivel juvenil”, a apreciat antrenorul Mihai Toma.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button