Volei

Tur de cosmar pentru elevii lui Achim

Gaz Metan Mediaş – BC Rm. Vâlcea 104-75

Tur de coşmar pentru elevii lui Achim

* cele 12 înfrângeri consecutive au aruncat echipa vâlceană pe penultimul loc în Divizia A

În ultimul meci din cadrul turului Diviziei A de baschet masculin, echipa BC Rm. Vâlcea a întâlnit în deplasare Gaz Metan Mediaş. Gruparea ardeleană este una dintre cele mai constante echipe din prima ligă a ţării, chiar poate fi numită fără teama de a greşi revelaţia acestui sezon. După prima parte a campionatului, Mediaşul e pe locul 4, în spatele „granzilor” Asesoft, Dinamo şi Mobitelco, dar în faţa celor de la Atlassib, ceea ce spune despre forţa unei formaţii în faţa căreia baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim nu au putut emite prea multe pretenţii. Cei de la Gaz Metan, cu Attila Vajda în rol de „dirijor” au pus stăpânire pe joc încă din primele minute ale partidei. În tabăra vâlceană, americanul Jamaal Miller s-a străduit din nou să fie catalizatorul fazelor de atac, iar de vivacitatea sa a depins în mare măsură şi evoluţia celorlalţi jucători. După zece minute de joc, medieşenii se aflau deja în avantaj pe tabela de marcaj (27-18), iar la pauza mare a meciului scorul a urcat la 53-41.

Final în corzi

Vâlcenii au intrat mult mai motivaţi pe teren în al treilea sfert, pe care l-au şi câştigat cu 20-15, astfel că diferenţa s-a redus până la 68-61 pentru gazde. Văzând că gluma se îngroaşă, medieşenii lui Horia Rotaru au jucat altceva în ultimele zece minute de joc. Din păcate, echipa vâlceană nu a mai putut rezista iureşului declanşat de gazde. Până la urmă, meciul s-a încheiat cu un scor categoric în favoarea medieşenilor, chiar prea drastic faţă de prestaţia din primele trei sferturi a echipei noastre (104-75).

 

12 înfrângeri consecutive

 

Insuccesul de la Mediaş a fost cel de-al doisprezecelea consecutiv înregistrat de echipa vâlceană în acest tur. Mai mult ca sigur însă, acesta va fi şi ultimul, deoarece în prima rundă din retur, trupa pregătită de Cristi Achim şi Gogu Manolescu va întâlni West Petrom Arad, nimeni alta decât „ciuca bătăilor” din prima ligă a ţării. Ambii tehnicieni ai formaţiei vâlcene au fost de acord că adevărata faţă a grupării pe care-o antrenează se va vedea abia din 2007, odată cu venirea celui de-al doilea jucător american, care va acoperi postul de pivot.

 

Anul 2007 începe cu Cupa României

 

Următoarea întâlnire cu echipa BC Rm. Vâlcea se va petrece la începutul anului viitor. Mai precis pe 7 şi 10 ianuarie, atunci când baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim şi Gogu Manolescu vor evolua într-o dublă manşă, în sferturile Cupei României, împotriva echipei Elba Timişoara.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button