Acasă Volei „Magic” Jamaal

„Magic” Jamaal

64
0

 „Magic” Jamaal

• Baschetbalistul american a venit pentru şase luni să facă spectacol la Vâlcea

După un debut furtunos la echipa vâlceană, cu 33 de puncte marcate împotriva Sibiului, americanul Jamaal Miller(24 ani) a semnat săptămâna trecută cu SCB CSS un contract valabil până în vară. Miller şi-a demonstrat „clasa” şi duminică, la Cluj, unde a marcat alte 38 de puncte. Negocierile dintre Miller şi şefii SCB CSS intraseră săptămâna trecută în impas.  Americanul a fost la un pas de a părăsi Vâlcea chiar după primul său meci disputat pentru echipa antrenată de Cristi Achim. Supărat că şefii clubului vâlcean refuzau să-şi ţină promisiunea financiară făcută iniţial, baschetbalistul a fost la un pas să-şi facă bagajele. Până la urmă, Jamaal Miller a ajuns la un acord cu şefii echipei vâlcene, semnând un contract valabil până în vară.

PREVIZIUNE. Miller a venit la Vâlcea din ABA, a doua ligă profesionistă americană, unde a jucat pentru Everette Washington, Tacoma Navigators şi Seattle. „E o experienţă nouă pentru mine, pentru prima dată am venit să joc în afara graniţelor SUA. La colegiu am avut câţiva colegi din România, care îmi tot spuneau să vin să joc în campionatul de aici. Nu i-am luat niciodată în serios, dar până la urmă, chiar aşa s-a întâmplat” spune Miller, care vorbeşte fluent limba engleză.  Deşi şi-a dorit mult să joace şi în NBA, baschetbalistul nu avut un impresar care să-l propulseze în cel mai puternic campionat profesionist din lume. În primul său meci, acesta a dovedit că posedă în joc o tehnică desăvârşită, inventivitate şi precizie în aruncările de trei puncte. Pe scurt, Jamaal este precum un brazilian la fotbalul.

DECIS. Americanul este decis să stea la Vâlcea doar până în vară, refuzând propunerea clubului vâlcean de a semna pe o perioadă de doi ani. „Dacă voi juca bine, vreau să mă transfer la un club mai puternic, dacă voi evolua slab, oricum voi fi dat afară. De aceea am ales să semnez doar pentru o jumătate de an. Vâlcea este o echipă foarte tânără, chiar dacă nivelul e mai slab. E normal ca baschetbaliştii să mai şi greşească, pentru că sunt foarte tineri. Fiecare meci va fi greu”. Deşi  a reuşit 33 de puncte în primul meci, pe care l-a luat practic pe cont propriu, Miller nu a fost mulţumit de evoluţia sa. „Am jucat chiar slab în primele două sferturi, mi-am mai revenit abia în sfertul al treilea. Principala mea calitate este spiritul de echipă, mă completez bine cu ceilalţi colegi. Am doar 1.78 metri, este un dezavantaj pentru mine, dar în schimb sunt foarte mobil, mă strecor printre picioarele adversarilor” glumeşte Miller. Baschetbalistul american pare îndrăgostit în schimb de fetele din Rm. Vâlcea. „În mare parte, fetele din România sunt mai drăguţe decât cele din SUA” spune Jamaal. Deşi venit de doar două săptămâni în Vâlcea, Miller şi-a făcut deja prieteni, umblă prin cele mai selecte cluburi din oraş şi pare deja amorezat de o frumoasă blondă.

Vine şi Jeffrey Day

Jeffrey Day( 24 ani), un pivot înalt de 2,04 metri este  cel de-al doilea baschetbalist american care va fi transferat la Vâlcea, acesta urmând să sosească în Zăvoi la începutul anului viitor. Nu este exclus ca pe lângă Miller şi Day, la Vâlcea să ajungă şi un alt american. Antrenorul SCB CSS, Cristi Achim  a promis de câteva săptămâni că va aduce la Rm. Vâlcea un pivot din SUA. Postul de pivot este acum cel mai deficitar din echipa vâlceană, tehnicianul acuzând în dese rânduri că nu are jucători care să recupereze mingile sub panouri. Şefii echipei vâlcene au decis să-l cheme la Vâlcea pe Jeffrey Day, un alt baschetbalist de peste Ocean.  Întâmplător, Jeffrey Day este unul din cei mai buni prieteni ai primului baschetbalist american venit la Vâlcea, Jamaal Miller. „Joc baschet alături de Jeffrey Miller de când aveam amândoi 4 ani. Nu cred că este mai bun ca mine, dar este foarte înalt şi recuperează mingile sub panou” a spus Miler despre amicul său. Jamaal Miller este nerăbdător să-l aibă coechipier la Vâlcea pe prietenul său Jeffrey Day, alături de care spune că şi jocul său se va îmbunătăţi substanţial.

Adi Georgescu