Acasă Volei STIRI – baschet

STIRI – baschet

97
0

ŞTIRI – baschet

 

Baschetul vâlcean, în plină ascensiune pe plan naţional

După ce echipa feminină CET Govora a ţinut drapelul ridicat doi ani de zile în Divizia A, iar în ultimul sezon băieţii la SCB CSŞ au fost atât de aproape de o promovare directă în prima ligă, iată că acum şi-n loturile naţionale vâlcenii sunt la mare căutare. Ne referim aici, în primul rând, la antrenorul Cristian Achim, dar şi la tinerele junioare Adina Pop şi Bianca Barbu.

„Tricolorii” lui Achim, turneu în Cehia

Profesorul Cristian Achim, artizanul echipei masculine care-a bătut la porţile Diviziei A, a intrat în vizorul federaţiei şi a fost numit antrenor secund la lotul naţional de juniori, care va participa în această vară la turneul final al Campionatului European de baschet rezervat respectivei categorii de vârstă, ce se va desfăşura chiar la Sibiu. După două săptămâni de pregătire centralizată la Bazna, în judeţul Sibiu, elevii lui Ioan Constantin şi Cristian Achim au continuat antrenamentele chiar la Vâlcea, de unde vor pleca în curând în Cehia, pentru un turneu de cinci zile, presărat şi cu câteva meciuri amicale.

Junioarele vâlcene, titulare la loturile naţionale

Două dintre cele mai talentate tinere jucătoare de baschet pe care CET Govora le are în curte, Adina Pop şi Bianca Barbu, se află în aceste zile în pregătiri cu loturile naţionale la care au fost selecţionate. Adina Pop şi colegele sale de la lotul Under 18, care vor fi prezente în Italia la finele lunii iulie la turneul final al Campionatului European, s-au antrenat câteva zile în Bulgaria, iar de la începutul acestei săptămâni îşi vor intensifica pregătirea chiar la Rm. Vâlcea. De asemenea, o altă junioară vâlceană, Bianca Barbu, chemată la lotul Under 16, se pregăteşte alături de celelalte „tricolore” în cantonamentul de la Dej, iar la începutul lunii august va participa cu echipa naţională din care face parte la turneul final al Campionatului European, întrecere ce se va derula în Finlanda.