Volei

Probleme pentru junioarele-republicane de la CET

Pe 25-26 martie se desfăşoară în Sala „Olimpia” ultimul turneu din cadrul primei faze a Campionatului Naţional de junioare-republicane, o competiţie la care participă şi echipa vâlceană CET Govora. Elevele lui Mihai Toma au avut în precedentele trei turnee o comportare de excepţie, nu au pierdut nici un meci şi sunt deja calificate în faza finală. Pentru proximul turneu din Capitală însă au apărut numeroase probleme, legate în special de lotul de jucătoare: „Nici nu ştiu cu cine o să jucăm la acest turneu. Andreea Firţulescu s-a lăsat ş ea de baschet, Adina Pop este accidentată, ca şi Alina Funieru de altfel, care nu s-a mai pregătit de vreo două săptămâni.
În aceste condiţii, dacă nu vor veni la turneu cele două jucătoare care sunt la studii în Bucureşti, Ştefania Constantin şi Corina Ştefănescu, nici nu ştiu dacă vom putea strânge un «cinci» complet. Ca să nu mai zic de faptul că-n privinţa rezultatelor nici nu ştiu dacă putem să avem prea multe pretenţii. Cele trei jucătoare rămase valide, Irina Borş, Bianca Barbu şi Andra Haas nu mai joacă nimic de mult timp!”. Altfel, Mihai Toma s-a arătat deosebit de nemulţumit şi de Adina Pop, a cărei perioadă de refacere s-a întins nepermis de mult: „A fost mulţumită probabil că-i merge salariul, s-a preocupat mai mult să se îndrăgostească decât să facă vreun efort să-şi reia pregătirea pentru a o fi aptă de joc în acest final de campionat!”.

Turneul final, la Vâlcea
Aşa cum se cunoaşte, oficialii clubului vâlcean şi-au exprimat încă de la început intenţia de a organiza turneul final din campionatul de junioare-republicane în Sala „Traian”. După ce a analizat toate candidaturile depuse, FR Baschet a decis ca ultimul act al competiţiei săaibă loc la Vâlcea, pe 14-15 aprilie. „CET Govora a obţinut acceptul federaţiei pentru a găzdui turneul final, care va aduna la start patru echipe. În aceste condiţii, este obligatorie cucerirea unei medalii, mai ales că avem nu mai puţin decât şase jucătoare care au evoluat la nivelul Diviziei A”, a spus preşedintele CS CET Govora, Dorin Vlad.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button