Volei

Baschetbalistii vâlceni au câstigat si la Craiova

 În Divizia B,

 

Baschetbaliştii vâlceni au câştigat şi la Craiova

  În Divizia B de baschet masculin, SCB CSŞ Rm. Vâlcea a întâlnit sâmbătă trecută, în deplasare, pe „U” Craiova, ambele echipe fiind deja calificate la turneul semifinal. Deşi au beneficiat de „un arbitraj scandalos în primele două sferturi ale partidei” – aşa cum aprecia profesorul Cristian Achim – baschetbaliştii vâlceni au reuşit să se întoarcă iarăşi acasă cu o nouă victorie. Elevii lui Cristian Achim au dispus la final cu 69-55 (pe sferturi 17-16, 16-10, 22-10 şi 14-19) de o echipă care-a contat doar pe sprijinul cavalerilor fluierului şi mai puţin pe cel al jucătorilor din teren. „Am avut parte din nou de o prestaţie lamentabilă a arbitrilor, care-n primele două sferturi ale meciului ne-au dezavantajat clar. Au fost minute bune în care nici o minge nu ne-a fost acordată. În aceste două sferturi, am primit atâţia paşi cât nu am primit în tot campionatului!”, a apreciat antrenorul vâlcean. „Este bine că băieţii mei şi-au păstrat calmul, pentru că altfel putea să iasă un dezastru. În aceste condiţii controversate, am fost nevoiţi să ne întrebuinţăm mai mult pentru a obţine victoria. Ulterior însă, după pauză, în ultimele două sferturi, până şi arbitrii au văzut că totuşi nu au ce să ne facă şi au oficiat corect, iar diferenţa de puncte s-a mărit în favoarea noastră. Vreau să vă spun că presiunea asupra elevilor mei s-a declanşat încă dinaintea meciului, când jucătorii gazdelor i-au contactat pe ai mei şi pe un ton anume i-au avertizat că n-o să plece victorioşi de la Craiova. A fost visul craiovenilor să-şi ia revanşa şi au vrut să ne streseze cumva, dar n-au reuşit deloc acest lucru. În cazul unui arbitraj corect, i-am fi bătut rău de tot”, a încheiat Achim. La Craiova, marcatorii formaţiei vâlcene au fost: Vasile Ştefan (12 puncte), Claudiu Alionescu (11), Dragoş Andrei (10), Gabriel Hallai (10), Rareş Paşca (10), Lucian Călin (7), Tiberiu Pogăceanu (7) şi Emil Barbu (2).

Amical la Mediaş, apoi oficial cu Energia Rovinari

  La finele acestei săptămâni, sâmbătă, 4 martie, de la ora 13.00, vâlcenii vor întâlni în Sala „Traian” echipa Energia Rovinari. Aşa cum se cunoaşte, SCB CSŞ Rm. Vâlcea nu a suferit încă înfrângerea în acest sezon al Diviziei B, iar meciul cu gruparea gorjeană reprezintă un alt prilej de a-şi trece în cont un nou succes. Dar, până la meciul de sâmbătă, echipa vâlceană va susţine miercuri, 1 martie, de la ora 18.00, la Mediaş, o interesantă partidă amicală în compania divizionarei A, Gaz Metan, din localitate. Iată că după partidele cu CS Otopeni, baschetbaliştii vâlceni au parte din nou de o confruntare cu un adversar tare. Cristian Achim are perfectă dreptate când spune că în condiţiile în care în Divizia B nu a găsit deocamdată o echipă pe măsură, se bazează foarte mult pe aceste meciuri de pregătire, pentru omogenizarea formaţiei pe care-o pregăteşte, pentru întărirea relaţiilor de joc între elevii săi.

Turneul semifinal al Diviziei B la Vâlcea?

   Altfel, antrenorul Cristian Achim ne-a precizat că intenţionează să ceară la FR Baschet organizarea în oraşul nostru a turneului semifinal şi chiar a celui final din Divizia B: „Vrem să luăm noi la Vâlcea turneul semifinal, dar şi pe cel final. În al doilea caz însă va fi ceva mai greu pentru că federaţia ar putea să dea Otopeniului spre organizare acel turneu final. Aşa că – ştiţi cum se zice – «ce-i în mână, nu-i minciună!» Ne zbatem să luăm turneul semifinal, ca să ne asigurăm totodată atunci şi prezenţa cel final. Apoi, vom mai vedea ce se întâmplă!”.    Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button