Volei

Un simplu antrenament cu public

CET Govora – Someşul Dej 84-43
În faţa celui mai slab adversar din Divizia A, elevele lui Mihai Toma au evoluat ca la antrenament. Multe faze spectaculoase, dar şi multe greşeli, care însă nu au afectat deloc victoria. După un prim sfert pe care l-au câştigat clar (29-11), fetele de la CET Govora au avut parte de o cădere inexplicabilă, iar asta s-a văzut cât se poate de bine pe tabela de marcaj (sfertul secund a fost câştigat la doar un punct diferenţă, 16-15).
Vâlcencele şi-au revenit însă complet după pauză, ultimele două sferturi fiind dominate fără drept de apel de echipa noastră, care-a excelat în special la capitolul contraatacuri. Cele două mini-reprize au revenit aşa cum era normal tot formaţiei pregătite de Mihai Toma, cu 22-11 şi 17-6. Scor final: 84-43 pentru CET Govora, însă bucuria a fost lăsată deoparte, oficialii clubului aşteptând cu sufletul la gură deznodământul confruntării dintre „U” Cluj-Napoca şi Sportul Studenţesc.
Au marcat pentru CET Govora: Laura Bocoş – 17 puncte, Georgeta Ştefan – 12, Magda Niţu –11, Janina Simionca – 10, Ana Maria Chirilă – 9, Bianca Barbu – 8, Ana Maria Mezaroş – 8, Andra Haas – 7 şi Irina Borş – 2.
Sportul ne-a spulberat visele
Vâlcencele au jucat aşadar meciul cu Someşul Dej mai mult cu gândul la întâlnirea de la Cluj-Napoca, acolo unde gazdele jucau cu Sportul Studenţesc, dispută cu implicaţii directe în lupta pentru ocuparea locului 4 în ierarhia Diviziei A la finele sezonului regulat. Pentru ca echipa noastră să fie sigură că va ocupa a patra treaptă în clasament era nevoie ca studentele din Capitală să piardă acel joc. Din păcate pentru noi, bucureştencele pregătite de Predrag Vasic s-au trezit la timp, au făcut un joc bun, iar la final s-au impus în Ardeal cu 73-55, spulberând astfel visele echipei vâlcene de a termina campionatul pe locul 4. „Rezultatul de la Cluj-Napoca este cât se poate de normal. Era evident că Sportul îşi va lua toate măsurile pentru a nu pierde acest meci”, s-a mulţumit să declare Mihai Toma.
CET Govora şi Sportul Studenţesc se află în acest moment la egalitate de puncte în clasament, însă jucătoarele din Capitală au avantajul că în ultima rundă joacă pe teren propriu cu Rapid, în timp ce Laura Bocoş şi colegele sale vor avea o misiune aproape imposibilă la Târgovişte, acolo unde e greu de crezut că vor putea să învingă. Ori în acest caz, este clar că bucureştencele vor urca pe locul 4.
Prin prisma locurilor pe care este clar că le vor ocupa la finele sezonului regulat, Sportul Studenţesc şi CET Govora se vor reîntâlni în primul tur al play-off-ului, atunci când vâlcencele îşi pot lua revanşa. Tehnicianul echipei vâlcene este însă deosebit de sceptic în privinţa şanselor de a elimina gruparea din Capitală: „Chiar dacă le-am bătut de două ori în campionat, ne va fi foarte greu să ne impunem şi în play-off. Sunt sigur că nu o să ne mai lase să ne facem de cap. Şi-aşa există destule voci care spun că echipa asta se află prea sus!”.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button