Volei

CET Govora, locul secund la „Memorialul Nicolae Martin”

• turneul desfăşurat la Cluj-Napoca a arătat la ce nivel valoric se află în acest moment echipa antrenată de Mihai Toma

După „Cupa ICIM” de la Arad, echipa de baschet feminin CET Govora a fost prezentă la finele săptămânii trecute la Cluj-Napoca la un alt turneu amical, „Memorialul Nicolae Martin”, o competiţie aflată la cea de-a doua ediţie, la care organizatorii au mai invitat, în afara grupării vâlcene şi două formaţii de peste hotare: ZKK Radivoj Korac Belgrad (din Serbia) şi Nyiregyhaza SI (din Ungaria).
Turneul desfăşurat la Cluj-Napoca a arătat la ce nivel valoric se află în acest moment echipa antrenată de Mihai Toma. Spre deosebire de întrecerea similară desfăşurată la jumătatea lunii septembrie la Arad (unde CET Govora a suferit trei înfrângeri categorice, în faţa unor formaţii mult superioare din punct de vedere valoric), de data aceasta, elevele antrenorului Mihai Toma au avut o cu totul altă evoluţie.

După eşecul în faţa celor de la ZKK Radivoj Korac Belgrad (60-66), care până la urmă avea să le coste pe vâlcence câştigarea turneului din Ardeal, baschetbalistele de la CET Govora au jucat din ce în ce mai bine şi au câştigat următoarele două partide. Mai întâi, echipa antrenată de Mihai Toma a obţinut victoria în duelul „intern” cu echipa gazdă, „U” Trustul CRE Cluj-Napoca, de care vâlcencele au trecut cu scorul de 58-48, graţie unei prestaţii foarte bune a Florinei Diaconu (23 puncte marcate). În acest joc, s-au mai remarcat Tijana Rus – 16 puncte (1×3) şi Liliana Latinovic – 7. Ulterior, în ultimul meci disputat în Ardeal, CET Govora a învins cu 79-54 echipa maghiară Nyiregyhaza.
Locul 1 la „Memorialul Nicolae Martin” a revenit fetelor de la „U” Cluj. Trupa antrenată de sârbul Predrag Vasic a dispus în ultima zi a turneului de ZKK Radivoj Korac Belgrad cu 82-53, diferenţa necesară pentru a depăşi CET Govora în clasamentul final şi a nu-i pune pe organizatori în situaţia de a arunca la gunoi diplomele care erau deja scrise.

Diaconu, printre laureatele turneului din Ardeal

La finele competiţiei, în afara premiilor acordate primelor trei clasate, organizatorii au mai oferite alte câteva distincţii personale. Printre laureate s-a numărat şi vâlceanca Florina Diaconu, care a primit titlul de cel mai bun top-scorer.

Memorialul Nicolae Martin – Ediţia a II-a
Cluj-Napoca, 26-28 septembrie

Rezultate complete:
* Etapa I

„U” Cluj – Nyiregyhaza 100-40
ZKK Radivoj Korac – CET Govora 66-60

* Etapa a II-a
ZKK Radivoj Korac – Nyiregyhaza
„U” Cluj – CET Govora 48-58

* Etapa a III-a
CET Govora – Nyiregyhaza
„U” Cluj – ZKK Radivoj Korac

Clasament final
1. „U” Cluj   5p.
2. CET Govora  5p.
3. ZKK Radivoj Korac 5p.
4. Nyiregyhaza  3p.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button