Volei

Week-end perfect pentru elevii lui Cristi Achim

Week-end perfect pentru elevii lui Cristi Achim

 
   Un nou week-end de senzaţie pentru baschetul masculin vâlcean, în care jucătorii pregătiţi de profesorul Cristian Achim au obţinut două noi succese categorice. Fapt mai rar întâlnit în sportul cu mingea la coş, în ambele competiţii în care echipele vâlcene participă, Tiberiu Pogăceanu şi colegii săi, nu au cunoscut încă gustul amar al înfrângerii în acest sezon.

Lideri autoritari în Divizia B

Sâmbătă, 18 februarie, în Sala „Traian”, în cadrul unui meci din Divizia B, echipa SCB CSŞ Rm. Vâlcea a zdrobit fără milă pe CS Marcelo Bene Calafat cu un scor care ne scuteşte de alte comentarii: 125-46. Deşi a început partida cu titularii,  atunci când scorul a luat proporţii, antrenorul Cristian Achim a început să-i ruleze în teren pe toţi jucătorii avuţi la dispoziţie. Însă nici acest lucru nu a echilibrat balanţa, care-a înclinat net în favoarea noastră. Pentru baschetbaliştii vâlceni urmează acum o confruntare mult mai dificilă, la CS „U” Craiova, grupare aflată în luptă directă cu Energia Rovinari (cealaltă echipă din această grupă) pentru accederea mai departe. Cu zece victorii din tot atâtea partide jucate, SCB CSŞ Rm. Vâlcea este lideră autoritară în seria a II-a din Divizia B şi deja calificată la turneul final.

Fără rivali la juniori

O zi mai târziu, duminică, 19 februarie, echipa de juniori I a Clubului Sportiv Şcolar, pregătită tot de profesorul Cristian Achim, a dispus în Sala „Capela” din Rm. Vâlcea, de Mureşul Tg. Mureş, cu scorul de 76-53. Succesul obţinut le-a consolidat poziţia fruntaşă în clasamentul seriei. La finele acestei săptămâni, CSŞ Rm. Vâlcea are zi liberă. 

A apărut o „rază de soare”

Antrenorul Cristian Achim a mărturisit recent că în sfârşit a apărut o „rază de soare” în ceea ce priveşte promovarea pe prima scenă a ţării de baschet masculin a echipei SCB CSŞ Rm. Vâlcea, sprijinul putând veni în principal din partea sponsorului Protectchim. Se ştie că lipsa unui buget pe măsura Diviziei A a aruncat de multe ori o umbră de deznădejde printre suporterii echipei, care vedeau cum o formaţie ce joacă atât de bine nu poate să se numere printre grupările din elită. „Am primit o confirmare că în cazul în care noi vom reuşi să obţinem promovarea în Divizia A, vom fi ajutaţi. Rămâne de văzut când vom izbuti acest lucru, în sezonul actual sau în cel viitor!”, ne-a declarat Cristi Achim.   Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button