Acasă Administratie OCPI rămâne fără sediul de la gară. Acesta a fost oferit pensionarilor

OCPI rămâne fără sediul de la gară. Acesta a fost oferit pensionarilor

106
0

OCPI şi Evidenţa Populaţiei – Râmnicu Vâlcea îşi trăiesc ultimele clipe în sediile actuale. Asta pentru că preşedintele CJ  le pregăteşte evacuarea.
Pensionarii lui Gheorghe Caloianu, preşedintele Ligii Pensionarilor, au rămas şi ei fără spaţiu. Sindicatul îşi desfăşura activitatea într-un spaţiu oferit de Nicolae Pătru, fostul lider al PRM Vâlcea, dar acesta le-a pus în vedere să-şi găsească un alt spaţiu pentru că-şi reorganizează spaţiile şi pensionarii nu mai intră în sfera lui de interes. Evident, relaţia cu pensionarii nu-şi mai are rostul după ieşirea de pe scena politică.
Caloianu a cerut autorităţilor locale şi judeţene un alt spaţiu. Iar problema ridicată de el a fost reluată vineri, 20 august, în cadrul Consiliului Consultativ, şedinţă la care au participat  subprefectul Ioan Filip, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu.
Ion Cîlea a declarat că va rezolva această problemă tot printr-o reorganizare a spaţiilor: va lua spaţiul în care funcţionează  Oficiul de Cadastru şi-l va da pensionarilor, ca răzbunare pentru că PD l-a dat afară pe Nicu Spiridon.
„În legătură cu aceste două sedii, trebuie rezolvat, pentru că aceia care le folosesc nu plătesc chirie. Primăria deţine spaţii pe care să le aloce acestor birouri. În privinţa locaţiei, trebuie să mai spun că noi, Consiliul Judeţean, ne-am dat singuri în judecată pentru a se obţine atestatul de proprietate pe o suprafaţă de 450 de metri pătraţi care sa revină persoanelor vârstnice. Voi trimite oameni competenţi la Tribunal pentru a se rezolva legal şi corect această problemă. Odată câştigat, îl voi preda acestor oameni care îl merită. Le-am cerut şi eu celor de la Oficul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară un singur lucru, să-mi menţină un om acolo, pe domnul Nicu Spiridon. Şi mi l-au aruncat de nu s-a văzut, cu toate că mi-au promis şi domnul Blaga şi şeful Agenţiei de Cadastru că-l menţin. Aşa că pot să dau spaţiul respectiv pensionarilor”, a anunţat preşedintele CJ.
O nemulţumire asemănătoare are şi comisarul Ilie Ciontu, şeful Serviciului Judeţean de Evidenţă a Persoanelor. Acesta s-a supărat pe conducerea Primăriei Râmnicului după ce a lăsat fără locuri de muncă specialiştii angajaţi în cadrul structurii municipale. În timp ce aceştia au fost daţi afară, fără nici un fel de remuşcare, în instituţie au fost păstraţi mulţi piloşi, angajaţi de PD-L. Cu sediul în care funcţionează Evidenţa Populaţiei Râmnicu Vâlcea este tot al CJV, el a propus scoaterea acestui serviciu din imobil. „Eu mi-aduc foarte bine aminte că Primăria Râmnicului a reuşit să obţină fosta cantină a partidului, Bulevardul, pentru că dorea să mute acolo acest serviciu, din care acum sunt daţi afară profesioniştii. Primăria a obţinut această clădire, dar imediat după aceea a vândut-o. Să vedem ce va face acum!”, a spus Ilie Ciontu. (D.N.)