Oana Bucă a părăsit mai devreme cantonamentul de la Saturn din cauza unor probleme medicale

* apropiaţii handbalistei vâlcene acuză faptul că jucătoarea nu a primit atenţia cuvenită din partea antrenorilor de la lotul naţional de cadete în perioada în care aceasta s-a simţit rău

Una dintre handbalistele de la Energetic selecţionate la lotul naţional de cadete, nu a apucat să finalizeze stagiul de pregătire de pe litoral. Oana Bucă a acuzat încă de sâmbăta trecută probleme medicale. Surse din anturajul acesteia spun că, deşi jucătoarea s-a plâns că îi este rău, antrenorii lotului au sprijinit-o doar cu sfaturi. Oana Bucă ar fi fost nevoită să-şi procure singură medicamentele, luate „după ureche”. Chiar şi aşa, starea nu i s-a îmbunătăţit. La un moment dat, după trei zile în care nu a reacţionat, antrenorul Constantin Dincă ar fi transmis familiei acesteia să vină la Saturn să-şi ia fata. Părinţii au plecat spre litoral, iar la mijlocul drumului ar fi primit din partea directorului tehnic al FRH, Remus Drăgănescu, un telefon prin care li se spunea să rămână acasă, pentru că Oana va fi dusă la un spital, cu o salvare. Pentru că ajunseseră deja în Bucureşti, aceştia şi-au continuat drumul, şi-au luat fata, iar marţi seara (26 iunie) au ajuns la Vâlcea. Aceleaşi surse, pe lângă lipsa de interes a antrenorilor federali şi a FRH faţă de o handbalistă convocată la lotul naţional, au acuzat şi faptul că jucătoarele ar fi plecat în cantonament înainte de a li se da rezultatul analizelor medicale efectuate.

Antrenorul Constantin Dincă neagă acuzaţiile

Contactat telefonic, antrenorului lotului naţional de cadete, a negat acuzaţiile care i-au fost aduse. „Din partea noastră, jucătoarea a beneficiat de toată atenţia. Toată supărarea s-a produs probabil din cauza faptului că tatăl acestei handbaliste a cheltuit nişte bani pentru a veni să-şi ia fata acasă. Eu nu l-am chemat să vină aici. I-am spus doar că dacă dânsul consideră că trebuie să vină aici, poate să vină să o ia. În relaţia şi dialogul cu mine acesta a fost paşnic şi de bun simţ. Nu ştiu cum şi de unde au apărut toate aceste discuţii. Mi-a spus că vrea să-i facă un set de analize, pentru siguranţă, iar eu i-am spus că vom comunica cele întâmplate Federaţiei pentru a încerca să-i decontăm cheltuielile de transport. În ceea ce priveşte starea jucătoarei, aceasta se îmbunătăţise în momentul în care a plecat de aici. A zis că se simte mai bine. A fost vorba despre o cădere de calciu. Sâmbătă, ea s-a simţit rău, iar asistentul nostru, domnul Moby Mătăsaru, a mers cu jucătoarea la spitalul din Mangalia. Acolo nu au avut calciu şi fata şi-a procurat singură câteva fiole. S-a întors la hotel, i s-a dat calciu în continuare, iar în ultimă instanţă, cu toate că se afla într-o dispoziţie mai bună, am chemat şi SMURD-ul. Între timp a venit şi tatăl ei şi a luat-o acasă. Jucătoarea avea avizul medical pentru a participa la competiţii şi la pregătire. Se fac controale medicale din şase în şase luni. Dacă ea are probleme, nu e vina noastră. Dar dacă jucătoarea ar fi fost într-o stare gravă, cred că cei de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă i-ar fi interzis să mai joace. Oana Bucă, la fel ca şi celelalte jucătoare, are viză medicală”, a declarat Constantin Dincă, antrenorul lotului naţional de cadete. „Antrenorii şi eu, personal, am făcut tot posibilul pentru ca jucătoarea să beneficieze de cele mai bune condiţii. Din momentul în care a spus că îi este rău, am mers la spital. Acolo i s-a spus că a suferit o cădere de calciu. Din câte am înţeles, ea a mai avut şi în trecut astfel de probleme. Nu este prima dată când i se întâmplă. La spital nu aveau calciu şi nici noi nu am avut. I-am spus fetei să se ducă să-şi ia o fiolă, care costa 6 lei. După, am sunat medicul lotului naţional şi ne-a spus să-i administrăm jucătoarei calciu şi magneziu de trei ori pe zi. În cele din urmă, a venit şi SMURD-ul, pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Când a plecat a spus că se simte bine. Deci, nu a lăsat-o nimeni să zacă. Atât eu, cât şi antrenorii, am făcut tot ce era posibil pentru această jucătoare”, a spus şi asistentul medical al echipei, Nicolae Mătăsaru. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button