Acasă Baschet O sportivă vâlceană, fiica unui antrenor de fotbal, joacă pentru Simona Halep

O sportivă vâlceană, fiica unui antrenor de fotbal, joacă pentru Simona Halep

692
0

• miercuri, 5 ianuarie, la doar o zi după ce a fost sărbătorită, la ceas aniversar, a obţinut calificarea în semifinalele Cupei României

În vara anului 2020, echipa de baschet feminin Phoenix CSU Constanţa şi-a schimbat denumirea, după asocierea cu cea mai titrată şi celebră tenismenă a ţării, Simona Halep. A devenit CSU Simona Halep, titulatură sub care activează în Liga Naţională şi celelalte competiţii de pe plan intern. Pentru echipa de la malul Mării Negre joacă şi vâlceanca Bianca Nagy Voica. Bianca este fiica antrenorului de fotbal Gelu Voica, argeşean la origini, stabilit de ani buni în Vâlcea. Gelu Voica a evoluat, de-a lungul carierei de fotbalist, pentru FC Argeş, Sportul Studenţesc, la Oneşti, FC Olt, FC Oltchim Rm. Vâlcea, dar şi străinătate, pentru o echipă din Israel. Bianca a jucat pe prima scenă baschetbalistică a ţării pentru CET Govora, dar şi la Unirea Alba Iulia, la Satu Mare, Universitatea Cluj-Napoca, alături de care a cucerit titlul de vicecampioană a României, CSM Tg. Mureș. A semnat apoi cu Olimpia CSU Braşov, iar din 2020 e la Constanţa, formaţie care, în sezonul precedent, a reuşit cea mai bună clasare din istorie, locul 6, iar la Cupa României de 3×3 a obţinut medalia de bronz. La început de an, Bianca a fost sărbătorită de colege, la ceas aniversar, motiv şi pentru conducerea clubului de a-i mulţumi pentru evoluaţiile din tricoul Academiei Phoenix CSU Simona Halep.

”Motivele de bucurie s-au succedat astăzi (n.r. – 4 ianuarie) cu viteză în familia Phoenix CSU Simona Halep, iar cel mai important dintre ele ne-a fost oferit de Bianca Nagy Voica. Venită alături de noi la începutul sezonului, „Biţă“ s-a integrat perfect şi a devenit în decurs de numai un an una dintre piesele de bază ale formaţiei noastre. La împlinirea celor 31 de ani îi urăm şi noi o carieră plină de satisfacţii şi realizări, împlinirea tuturor dorinţelor pe toate planurile, să fie înconjurată tot timpul de oameni dragi ei şi să se menţină senină şi sănătoasă”, au transmis oficialii Academiei Phoenix CSU Simona Halep, felicitând-o pe Bianca, cu ocazia aniversării.

Formaţia constănţeană a disputat miercuri, 5 ianuarie, primul meci oficial din 2022. Academia Phoenix CSU Simona Halep, formaţie pregătită de Miroslav Popov, a întâlnit-o pe CS Municipal Târgovişte, în returul sferturilor de finală ale Cupei României. Trupa de la malul Mării Negre s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a câştigat şi al doilea joc cu Târgovişte. Partida s-a încheiat la scorul de 86-59 pentru Constanţa. Final Four-ul competiţiei este programat pentru 26-27 februarie.
(FOTO: Facebook Simona Halep / Academia Phoenix CSU Simona Halep)