Politica

”Am o listă întreagă de îndreptări şi propuneri legislative pentru a simplifica relaţia omului cu instituţiile din România”

Deputatul Eugen Neaţă esunul dintre cei mai activi parlamentari vâlceni. A avut mai mult iniţiative legislative, pentru rezolvarea unor probleme concrete cu care se confruntă cetăţenii, obţinerea unor beneficii raportate la nivelul eforturilor pe care le-au făcut în câmpul muncii, simplificarea procedurilor pentru promovarea unor proiecte de interes pentru anumite localităţi. Eugen Neaţă îşi doreşte să vină în sprijinul oamenilor şi de acum înainte şi să găsească soluţii pentru problemele lor. Periodic intră în contact cu aceştia. Şi zilele trecute a fost în mijlocul lor. Concluziile, după ce a luat judeţul la pas:

”Mi-am petrecut sfârşitul de săptămână, cum fac majoritatea parlamentarilor, printre oameni, în dialog cu ei, în scopul oferirii unor răspunsuri la întrebările lor şi al culegerii unor teme care îi procupă, pentru viitoarele mele iniţiative legislative. Din prima categorie, am remarcat că lumea nu are multe întrebări de pus despre război. Toţi înţeleg că războiul e rău şi că ar trebui ţinut departe de România prin toate mijloacele avute la dispoziţie. Mulţi se feresc să vorbească despre război de pe poziţii partizane. Războiul nu este o competiţie sportivă. Mor oameni, sunt distruse localităţi, lumea fuge încotro apucă, lăsând în urmă semeni dragi, animale şi bunuri adunate într-o viaţă.
Vâlcenii cu care am discutat aşteaptă de la politicieni să ţină războiul departe şi atât. Preţurile la tot ceea ce este de cumpărat pentru nevoile de zi cu zi sunt o preocupare mult mai concretă şi mai contondentă pentru cei cu care m-am întâlnit. Acum, după plafonarea preţurilor la energie, atenţia oamenilor s-a îndreptat spre bunurile vitale pentru oricare dintre noi. Alimentele sunt mai scumpe de la o zi la alta. Exista o oarecare speranţă că, după o creştere determinată de scumpirea fără motiv a energiei, preţul alimentelor o va lua înapoi. Multă lume nu mai crede în această inversare. Perspectiva scumpirilor peste măsură şi a lipsei alimentelor pare că îngrijorează pe toată lumea mai mult decât orice altă ameninţare. La ţară, unde am fost eu zilele trecute, există şi un oarecare optimism, apărut odată cu primele semne de primăvară. Oamenii au curăţat grădinile şi pot pregăti răzoarele pentru semănat. În general, reluarea muncilor de primăvară dă speranţă tuturor celor care trăiesc la ţară. Agricultura practicată pe majoritatea terenurilor este una de susţinere a familiilor, cu tot ceea ce se consumă într-o gospodărie într-un an de zile. Probabil că aţi văzut şi dumneavoastră cum creşte optimismul oamenilor de la ţară pe măsură ce se instalează primăvara. Grijile se risipesc şi rămâne numai preocupare pentru bunurile industriale, a căror înlocuire cu produse locale este de-a dreptul imposibilă. Combustibilii, în primul rând. Munca mecanizată presupune întoarcerea la începutul crizei care a scumpit produsele energetice, în primul rând. În rest, lumea se plânge în continuare că trebuie să alerge cu hârtii pe la instituţii, să cheltuiască timp şi bani şi să treacă prin situaţii umilitoare de cele mai multe ori”.
”Toate iniţiativele legislative pe care le aşteaptă în viitorul apropiat sunt legate de situaţii concrete în care statul arată că nu are nici priceperea şi nici dorinţa de a se moderniza. Am o listă întreagă de îndreptări şi propuneri legislative pentru a simplifica relaţia omului cu instituţiile din România”, a transmis deputatul Eugen Neaţă.

Articole Similare

Back to top button