Diverse

O înfrângere şi o victorie pentru „tricolore” în dubla cu Serbia

Săptămâna trecută, handbalistele selecţionate de Radu Voina şi Ion Crăciun la echipa naţională a României a disputat două partide cu reprezentativa Serbiei, în preliminariile Campionatului European de la finele acestui an, din Olanda. Cu două victorii în primele două partide, cu Grecia şi Portugalia, româncele erau lidere în clasament, însă nu au reuşit să-şi păstreze statutul după meciul tur cu Serbia, de la Zajecar. În această dispută, Radu Voina a încercat să testeze şi alte jucătoare decât cele pe care Naţionala a mizat în ultima perioadă. Dintre toate cele aruncate în luptă, jucătoarea Oltchim-ului, Dana Băbeanu, a dat semne că doreşte să confirme aşteptările. Ea a înscris cele mai multe goluri pentru reprezentativa României (5), care a pierdut, însă, meciul cu Serbia la două goluri diferenţă, cu scorul de 29-27 şi astfel a cedat şefia grupei. În acest meci, pentru selecţionata feminină de handbal a ţării noastre au mai înscris: Nechita (4 goluri), Zamfir (4), Ardean (3), Brădeanu (3), Manea (2), Senocico (2), Farcău (2), Ciuciulete (1), Hotea (1). În tabăra adversă s-a evidenţiat jucătoarea echipei maghiare Audi Gyor, Andrea Lekic, handbalistă pe care chimistele o vor întâlni la Vâlcea, la finele acestei săptămâni, în meciul tur al semifinalei Ligii Campionilor. Lekic a marcat pentru Serbia opt goluri, fiind cea mai bună marcatoare a reprezentativei din ţara vecină.

Succesul de la Tr. Severin a păstrat reprezentativa României în fruntea Grupei a II-a de calificare la Campionatul European

Partida retur, dintre România şi Serbia, s-a desfăşurat la Tr. Severin. Împinsă de la spate de microbiştii severineni, care au luat cu asalt sala de sport din localitate, în speranţa că vor putea urmări un spectacol de calitate, reprezentativa de handbal feminin a ţării noastre a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul şi să câştige partida cu Serbia. Jocul nu a strălucit, însă sclipirile de pe semicerc ale Oanei Manei şi Florinei Chintoan, dar şi forma bună arătată pe final de meci de Talida Tolnai, au făcut ca echipa condusă de pe margine de Radu Voina să termine partida învingătoare. România s-a impus la Tr. Severin cu 21-19 în faţa Serbiei şi astfel şi-a egalat la puncte adversara în grupa a II-a de calificare, contând pentru Campionatul European din 2012. În acest meci, pentru echipa naţională a ţării noastre au punctat: Băbeanu (6 goluri), Manea (5), Chintoan (3), Nechita (2), Brădeanu (2), Zamfir (1), Vînătoru (1), Farcău (1). După patru etape disputate din grupa de calificare, România este lideră, cu 6 puncte, la fel ca şi Serbia, având însă avantajul meciurilor directe, mai exact al numărului mai mare de goluri înscrise în deplasare. Pe locul 3 se situează Portugalia, care a acumulat până în prezent patru puncte, iar ultimul loc este ocupat de Grecia, cu 0 puncte. În această grupă, „tricolorele” mai au de jucat cu Portugalia (în deplasare, pe 30 mai) şi cu Grecia, pe care o va întâlni în România pe 2 iunie.
În afara celei din care face parte şi selecţionata pregătită de Radu Voina, mai sunt alte şase grupe de calificare. În prima dintre acestea, Germania şi Ungaria au cele mai mari şanse de a se califica la Euro. Acestea au în prezent câte şase puncte, însă nici Belarus nu este scoasă din calcule, graţie celor patru puncte acumulate. Doar Azerbadjian nu mai are şanse de calificare. În grupa a III-a, Muntengru şi Rusia se bat pentru şefia grupei. Cele două au câte şase puncte, fiind urmate în clasament de Polonia, cu patru puncte şi Marea Britanie, cu zero puncte. În grupa a 4, Franţa este favorită să se califice de pe primul loc, acolo unde se situează şi acum, cu 6 puncte. Echipa chimistei Yeliz Ozel, Turcia şi Macedonia, ambele cu câte patru puncte, se bat pentru locul a doilea, care duce la turneul final din Olanda, Lituania, cu 2 puncte, fiind considerată deja outsider. Din grupa a cincia vor merge mai departe Suedia (7 puncte) şi Cehia (6 puncte), care sunt urmate în clasament de Slovenia (2 puncte) şi Austria (un punct). În grupa a şasea, Croaţia este calificată deja, de pe primul loc, la Europene, cu opt puncte. Danemarca şi Slovacia ocupă următoarele două locuri, fiecare cu câte patru puncte. Pe ultimul loc în grupa a şasea se află Italia, cu 0 puncte. În ultima grupă, Spania şi Ucraina dau lupte grele pentru primul loc. Ambele au câte şase puncte. Aici, Islanda ocupă locul 3, cu patru puncte, iar Elveţia e pe ultimul loc, fără nici un meci câştigat.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button