Acasă Liga Nationala O handbalistă din Liga Florilor, din tabăra viitoarei adversare a SCM-ului, infectată...

O handbalistă din Liga Florilor, din tabăra viitoarei adversare a SCM-ului, infectată cu COVID-19

412
0

* ”Sammy” e ferită de pericole

Zilele trecute, Prosport a anunțat că o jucătoare care evoluează în Liga Florilor, respectiv Tamires Morena Lima, de la Dunărea Brăila, a fost depistată cu Coronavirus. Aceasta nu se află în România, ci acasă, în Brazilia, țară care a raportat peste 110.000 de cazuri de persoane infectate cu noul virus. S-au înregistrat și 8000 de decese. Tamires a plecat de la Brăila pentru a răspunde convocării la Națională.

Și SCM Rm. Vâlcea are în lot o braziliancă, pe Samara da Silva. ”Sammy” nu s-a putut întoarce acasă. Pandemia de Coronavirus a găsit-o la Vâlcea, unul dintre județele care a raportat cele mai puține cazuri de persoane contaminate cu COVID-19. Doar două dintre stranierele din lotul campioanei au rămas blocate la poalele Capelei, după ce în România a fost declarată Stare de Urgență, iar aeroporturile au fost închise (zborurile spre multe destinații au fost anulate).

În afară de Da Silva, în cele aproape opt săptămâni de pauză a stat la Vâlcea și iberica Alicia Fernandez, care se întorsese din Spania cu puțin timp înaintea meciului cu CSM București, pentru a-și continua recuperarea după accidentare alături de preparatorul fizic al SCM-ului.

Dacă sezonul va fi înghețat, Samara da Silva nu va mai putea fi urmărită evoluând în tricoul campioanei României. Din toamnă, aceasta va juca în Slovenia, pentru Krim Ljubljana. În cazul în care, totuși, FRH va decide continuarea competițiilor, ”Sammy” ar putea evolua pentru SCM chiar împotriva Brăilei, echipa conaționalei Tamires Morena Lima. Conform calculelor FRH, partida din sferturile Cupei, dintre SCM și Dunărea, ar urma să se dispute pe 16 iunie.