Acasă Liga IV Nu e păcăleală! Sparta a învins-o fără drept de apel pe FCPO...

Nu e păcăleală! Sparta a învins-o fără drept de apel pe FCPO în derby-ul Ligii a IV-a

1428
0

Cel mai așteptat meci al rundei 20 din Liga a IV-a a fost cel dintre FC Păușești Otăsău, ocupanta locului 3, fără înfrângere în acest sezon și lidera campionatului, Sparta Rm. Vâlcea. Era așteptat un meci echilibrat, încrâncenat. A fost determinare în tabăra ambelor echipe, dar oaspeții au părut și mai motivați decât gazdele. Sparta a câștigat confruntarea fără drept de apel, cu scorul de 5-0.

Prima mare ocazie a aparținut formației coordonate de Robert Olaru. În minutul 10, după o lovitură liberă bine executată de Fistogeanu, portarul Trașcă a respins balonul în față. A ajuns la Pătrașcu. Singur, din câțiva metri, acesta a ratat ținta. Nu au marcat gazdele, dar au făcut oaspeții, 10 minute mai târziu. A fost o aruncare de la margine executată de Zanfir lung, mingea a ajuns în fața porții. Dobre a trimis cu capul, balonul a fost respins, dar în Pușcatu, care a împins balonul în plasă: 0-1. Nimic nu a mai mers bine din acel moment pentru FCPO. Claudiu Popa s-a lovit la genunchi și a ieșit accidentat, Sică Bălțățeanu și-a spart arcada (s-a ales cu o tăietură urâtă) după un duel cu un adversar, iar în minutul 38 s-a schimbat iar tabela. După o fază frumoasă, o minge venită tot din stânga, Vali Mihalcea, din prima, a recentrat în fața porții, la Rădulescu. Răducu a turnat și mai mult plumb în picioarele adversarilor: 0-2. În minutul 45, Filipoiu a scăpat pe contra-atac, a avut șansa de a reduce din diferență, dar balonul s-a scurs pe lângă bara laterală.

0-2 nu s-a dovedit un rezultat periculos pentru lidera Ligii a IV-a, care a rămas concentrată, a făcut unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon și a fost răsplătită. În minutul 53, ecartul a crescut la 3. Mihalcea, dintre patru adversari, a trimis un șut-voleu învingându-l iar pe Prvulovic. Gazdele au fost aproape de 1-3 după un corner. La FCPO nu a intrat nimic, la echipa râmniceană a venit și golul 4. În minutul 77, Rădulescu a răsucit cuțitul în rana celei de-a treia clasate. În minutul 90, a venit și golul 5. Darius Preda, cu un șut de la marginea careului, i-a dat mâinile peste cap lui Prvulovic.

”Ne-a adus cu picioarele pe pământ acest rezultat. Cred că e cel mai dureros de când sunt eu aici. Mai sunt lucruri din bucătoria internă, care la un moment dat te pedepsesc. A fost ziua judecății pentru noi. Am primit primele două goluri pe niște greșeli, lipsă de concentrare. Ne-au costat. Ei mai motivați, mai pragmatici și așa s-a scris istoria. Victoria e chiar meritată. Niciodată nu am fost în lupta pentru titlu, rezultatele ne-au adus în atenție, în situația de a spera la mai mult. Cum am mai spus, caracterele se văd în momentele puternice. Capul jos, muncă mai multă și să construim mai mult și mai trainic”, a declarat, cu lacrimi în ochi, Robert Olaru, antrenorul gazdelor, vizibil afectat de rezultat.

Primarul Cătălin Avan consideră că echipa sa a scăzut și din punct de vedere fizic, după un început de retur în forță. ”Felicitări adversarilor! La acest scor ce putem să mai comentăm? Că dacă intra nu știu ce minge la început sau nu știu ce se mai întâmpla… Scurt: au meritat victoria. Suntem la 7 puncte de primul loc. Ce să mai vorbim acum de titlu? Sunt, însă, niște obiective pe care le-am luat în calcul, niște prime în funcție de poziția ocupată la final și trebuie să continuăm drumul”, a spus primarul.

”Ne așteptam la o victorie, nu neapărat categorică. Meciul a fost destul de echilibrat în primele 25-30 de minute. Apoi am fructificat ocaziile pe care le-am avut. Am stat foarte bine defensiv, față de alt meciuri. Am fost concentrați și am meritat victoria. E unul dintre cele mai bune meciuri. Motivați suntem la fiecare meci. Luăm lucrurile pas cu pas. Presiunea nu e la noi, e la alții. Ne vedem de jocurile noastre și încercăm să câștigăm cât mai multe partide până la final. Nu vrem să ne uităm nici în stânga, nici în dreapta, doar la echipa noastră. Ne bucurăm că am trecut peste o etapă grea. Mai sunt încă 10 grele. Vedem la final unde vom fi”, a declarat și președintele Spartei, Romeo Chelcea.

Partida de la Păușești a fost arbitrată de o brigadă ”străină”. Marius Naidin, de la Pitești, a fost la centru, iar la cele două linii doi asistenți tot din Argeș (Mihai Ionescu și Adrian Dincă). Observator a fost președintele AJF, Adrian Comănescu. Au avut o prestație bună, în ciuda unor mici proteste, la unele faze, inerente.

De apreciat ar fi și prezența unui public numeros. Tribuna a fost neîncăpătoare. A fost plin de microbiști de jur-împrejurul terenului, în spatele gardului împrejmuitor.