Acasă Diverse ”Nu am cerut niciodată să ni se acorde titlul! Am fost realişti,...

”Nu am cerut niciodată să ni se acorde titlul! Am fost realişti, am solicitat doar respectarea regulamentului”

251
0

Decizia luată de Federaţia Română de Handbal, de a îngheţa campionatul Ligii Florilor, fără desemnarea unei campioanei, este considerată, de preşedintele de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu, una corectă. ”A fost singura decizie regulamentară care se putea lua. Toate argumentele sunt în favoarea acesteia. Nu poveşti! Este vorba despre nişte prevederi regulamentare, care pot fi verificate. Pe cei care contestă îi invit să consulte Regulamentul de organizarea şi desfăşurare a competiţiilor de handbal. La Articolul 28 sunt prezentate criteriile de întocmire a clasamentului şi de departajare între două echipe aflate la egalitate de puncte. Criteriile pentru departajarea intermediară sunt: diferenţa de goluri în toate meciurile şi cel mai mare număr de goluri marcate în toate partidele. Când s-a oprit campionatul, clasamentul la zi era cel de acum, aprobat în şedinţa Consiliului de Administraţie. Nu există ca şi criteriu: numărul de jocuri. De asta spunem că e singura decizie regulamentară care se putea lua.

CSM Bucureşti a solicitat aplicarea modelului norvegian. Iar îi trimit la regulament, la cel de organizare şi funcţionare a C.A., unde se specifică clar că votarea regulamentelor sau modificarea acestora poate fi făcută numai pentru anul competiţional următor, neputând fi aplicabile în cursul campionatului aflat. Adică indiferent ce se aproba acum, nu putea intra în vigoare decât în următorul sezon. Şi aşa cade şi varianta aplicării modelului norvegian. Iar cu privire la faptul că CSM Bucureşti avea un joc mai puţin, nu e vina nimănui, nici a Vâlcii, nici a Federaţiei, doar a lor. Ei şi-au amânat etapa. Trebuia jucat de mult timp acel meci. Noi am fost realişti, nu am visat, nu am cerut niciodată să ni se acorde titlul de campioni. Am venit numai cu litere de regulament, am solicitat respectarea acestuia. Era normal să cerem să nu se acorde titlu, pentru că atâta timp cât nu s-a terminat campionatul, nici campioana nu putea fi stabilită. Eram echipa de pe primul loc în momentul întreruperii campionatului. Nimeni nu poate să ştie ce se putea întâmpla până la final, dacă ar fi continuat. Noi am considerat că aşa era corect”, a declarat Florin Verigeanu.

”Cupa României este un trofeu pe care ni-l dorim”

În urma deciziei FRH, SCM a obţinut dreptul de a reprezenta România în Liga Campionilor. Dacă s-ar fi terminat campionatul şi ar fi fost pe locul 2, pentru a participa în Champions League avea nevoie de un wild-card. Cu alte cuvinte, prezenţa acesteia în viitoarea ediţie a competiţiei europene supreme nu era 100% sigură, deşi calculele mergeau către un astfel de deznodământ. ”Era posibil şi dacă eram pe locul 2 să primim un wild-card pentru a evolua în viitorul sezon al Ligii Campionilor. Nu putem anticipa. Dar, pentru noi, miza a fost aceea să se respecte regulamentul. Nu am cerut nimic altceva. Iar dacă cei de la CSM Bucureşti vin cu argumente regulamentare, aşa cum am făcut noi, nu am nimic de obiectat. Dar ei vin doar cu poveşti. E uşor să vorbeşti că strugurii sunt acrii când nu ajungi la ei”, a mai spus Verigeanu. Şeful secţiei de handbal de la SCM a mai transmis şi că Vâlcea îşi doreşte trofeul Cupei României: ”Cupa României nu s-a încheiat. Meciurile rămase se vor disputa înainte de începerea viitorului sezon. E un trofeu pus în joc, pe care, normal, ni-l dorim. Vom trata competiţia în continuare cu maximă seriozitate”. (S.S.)