Acasă Auto-Moto Noul motor 1.2 litri TSI de la Volkswagen este acum disponibil la...

Noul motor 1.2 litri TSI de la Volkswagen este acum disponibil la comandă pentru Polo, Golf şi Golf Plus

123
0

polo_x• Mic, puternic şi rapid: 1.2 litri TSI şi 105 CP
 
Rm. Vâlcea, 26 octombrie 2009 – un nou motor, cel de 1.2 litri TSI, se pregăteşte să urmeze succesul predecesorului său. Puternicul motor de 77 KW/ 105 CP este acum disponibil pentru Polo, Golf şi Golf Plus, desavarsind succesul familiei de motoare TSI.
Extrem de eficient şi, în acelaşi timp redus în emisii: Volkswagen a scris un nou capitol în istoria motoarelor pe benzină odată cu introducerea motoarelor TSI, motoare ce au produs senzaţie pe parcursul ultimilor ani. Volkswagen a prezentat următorul motor din aceasta gamă, cel de 1.2 litri TSI, la Simpozionul Motoarelor din Viena din acest an. Cu acest motor nou, Volkswagen continuă acest downsizing inteligent şi transferă noua perspectivă asupra tehnologiilor TSI la cilindree chiar mai mici. Noul motor este acum disponibil pentru comandă la modelele Polo, Golf şi Golf Plus.
Pentru ca 1.2 l TSI să convingă în ceea ce priveşte performanţa, cuplul motor şi curba de cuplu, în ciuda capacităţii cilindrice reduse, motorul pe benzină cu injecţie directă este echipat cu un turbocompresor. Astfel, un cuplu motor maxim de 175 Nm este disponibil deja la o turaţie a motorului de 1500 rpm.

Dezvoltarea continuă a tehnologiei motoarelor mici, dar puternice, foloseşte în mod constant optimizarea frecării şi construcţia uşoară, din aluminiu. Motorul nu este bazat doar pe un carter din aluminiu. Mai mult, injecţia directă cu tehnologie de alimentare dublă furnizează o putere dezvoltată mare, consum redus şi emisii scăzute. Aceste caracteristici au fost deja recompensate la „fratele cel mare” al familiei, motorul de 1.4 litri TSI, care a primit prestigiosul premiu “Motorul anului”  trei ani la rând începând din 2006.

Sursa: Nurvil Rm. Valcea, Departament Marketing